Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Lotus Evora Sport 410

Lotusova prodaja je proteklih godina bila među najmanjim u dugogodišnjoj istoriji kompanije. U 2015. godini samo 828 primeraka je pronašlo kupce, što je više od 420 nego četiri godine ranije, ali i dalje značajno manje nego pre 15 ili 20 godina kada je prodaja redovno prelazila cifru od 3.000 vozila.

Britanski proizvođač vozila se nada rešenju problema tako što će predstaviti specijalne verzije mnogih automobila, a prvi na listi je Evora Sport 410. Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, Evora 410 je zasnovana na Evori 400, ali je od nje čak 70 kg lakša. Manja težina je dobijena zahvaljujući korišćenju laganih materijala od karbonfibera, koji ne samo što su lakši već su poboljšali i aerodinamičnost za 15%. Jedini motor u ponudi je 3.5L V6 koji, uz pomoć kompresora, razvija 453 ks i 410 Nm obrtnog momenta. On vuče poreklo iz Toyote, a u Evoru 410 je stigao direktno iz trkačkog 3-Eleven.

Sa težinom od samo 1,325 kg ovaj automobil pruža impresivne performanse. Ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.9 sekundi uz maksimalnu brzinu od 298 km/h, a takođe je u stanju da pređe Lotusovu Hethel test stazu za samo minut i 28 sekundi. Kada je reč o menjaču, on je standardan manualni, a za ekstra novac kupac može da dobije i automatik. Sudeći po Lotusu, suspenzija je modifikovana da podnese sve napore na stazi, a vlasnik može da je podesi na Sport i Trkačku za bržu reakciju. Pomenućemo i enterijer, gde su sedišta potpuno nova, a Evora 410 takođe pruža i tehnologiju u vidu iPod i Bluetooth konekcije.

Pored pet standardnih boja, vlasnik takođe može da modifikuje dizajn i preko Lotusovog novog Exclusive programa. Za kraj, britanski proizvođač vozila kaže da nije mogao da odoli na napravi Evoru moćnijom i bržom i da nije želeo da se zadovolji postignutim.

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Lotus 3-Eleven 

Prvi primerci su isporučeni kupcima u junu, a Lotus planira da proizvede samo 150 vozila. Kompanija takođe najavljuje da će do kraja godine predstaviti i specifičnu verziju za Severnu Ameriku.
 

autor: Talladega/ brzabrzina.com
foto: LotusKomentari

comments powered by Disqus