Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mercedes C-Class Cabrio

Na ovogodišnji salon automobila u Ženevi, Mercedes stigao je sa drugom generacijom modela C-Class u kabrio formi. On stiže na tržište dve godine nakon sedana i godinu dana nakon karavana i kupea sa ciljem da napadne cenjene rivale kao što su BMW 4-Series Cabrio i Audi A3 Cabrio.

Ovaj automobil je spreman da sa elegantnijim, ali i agresivnijim dizajnom postavi nove standarde u klasi i da ostavi bitniji trag u poređenju sa prethodnikom, koji je debitovao 2011. godine. Kao što smo pomenuli, kabrio će da bude treći model u ponudi posle sedana, karavana i kupea, čime je ponuda kompletirana.

Sa dizajnerske strane, kabrio je zasnovan na kupeu i dva automobila dele gotovo identičan prednji deo. Međutim, zadnji deo vozila je inspirisan skupocenim S-Class kupeom, jednim od najleših automobila u klasi. Na taj način C-Class je značajno dobio na eleganciji, ali nije izgubio na agresivnosti koje su ga krasile u prošlosti.

U svakom slučaju, kabrio je veći u svakom pogledu u poređenju sa prethodnikom. Njegova dužina je povećana za 95 mm, a širina za 40 mm, čime je najviše koristi imao enterijer. On je sada jedan od najvećih u klasi, a iako je reč o sportskom automobilu, on i dalje može komotno da smesti četiri odrasle osobe. To se posebno odnosi kada je krov podignut, ali kada se on spusti (za šta je potrebno samo 20 sekundi pri brzinama do 50 km/h) prostor gepeka gotov nestaje.

Kada pominjemo enterijer, da kažemo da je on i dalje jedan od najluksuznijih u klasi sa bogatim izborom standardne i opcione opreme. Mercedes je povećao i sigurnosne mere, a posebno je ponosan na sistem koji sam primećuje opasnost na putu i automatski zaustavlja automobil pri brzinama do 200 km/h. Kada je reč o mehanici, ponuda startuje sa osnovnim C180 modelom, koji pruža 1.6L motor sa 156 ks, a tu je i poznati 2.0L motor u verzijama sa 184 ks (C200), 211 ks (C250) i 245 ks (C300).

Nemački proizvođač vozila očekuje da će se većina kupaca odlučiti za 2.1L dizel, koji će biti dostupan u dve verzije - sa 168 ks (C220d) i 201 ks (C250d). Mercedes kaže da navedeni motori ne samo što su moćniji već su i za 27% ekonomičniji. Izbor menjača se zasniva na manualnom od šest brzina i automaticima sa sedam i devet brzina. Pored standardnog pogona na zadnjim točkovima, određeni modeli će se moći dobiti i sa 4Matic pogonom na sva četiri točka. Mercedes još uvek nije potvrdio V6 motore, ali se nagađa da bi jedan od njih mogao da bude 3.0L turbo sa 362 ks u C43 AMG. Ponuda će kasnije biti proširena i sa AMG modelom sa 4.0L turbo V8 motorom sa 476 ks.

Mercedes već sada prima porudžbine, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima u oktobru. Sa prelepim dizajnom i unapređenim linijama, C-Class kabrio je svakako odlična kupovina, a kako će se pokazati protiv rivala pokazaće vreme. 
 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Mercedes C-Class Coupe

autor: Talladega
foto: Mercedes Benz
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus