Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Volkswagen T-Prime

Prošlo je pet godina od kada je Volkswagen predstavio drugu generaciju Touarega, a kako bi naslednik mogao da izgleda je pokazao ovogodišnji salon automobila u Pekingu gde je predstavljen model T-Prime.

Ovaj koncept ne samo što donosi nove linije već najavljuje i kakvu tehnologiju po pitanju električnih vozila možemo da očekujemo od nemačkog proizvođača vozila u skorijoj budućnosti.

Volkswagen planira da ponudi čak pet SUV vozila u skorijoj budućnosti, a među njima će da bude i potpuno novi krosover sa tri reda sedišta za američko tržište. Sledeći Touareg će se proizvoditi na novoj MLB platformi koju je razvio Audi, a na njoj su nedavno predstavljene nove generacija Audija Q7 i Bentley Bentayge.

Ona će kasnije biti proširena i sa još dva modela i to Porsche Cayenne i Lamborghini Urus. Jedina razlika između njih je što Cayenne i Urus koriste skraćenu platformu dok Q7, Bentayga i Touareg koriste produženu.

U svakom slučaju, T-Prime donosi veliki broj linija sa nedavno predstavljenog Phideona, posebno po pitanju hroma i velikih 22-inča. Iako Volkswagen kaže da je dizajn potpuno novi, on i dalje u velikoj meri liči na prethodnike, što nam govori da se nemački proizvođač vozila još jednom odlučio za sigurne korake.

T-Prime je dugačak 5,069 mm, širok 2,000 mm i visok 1,708 mm, što nam govori da je za 269 mm duži, 60 mm širi i 20 mm niži u poređenju sa sadašnjim Touaregom. I pored svojih velikih dimenzija, ovaj koncept pruža prostora u enterijeru za samo četiri osobe, mada Volkswagen spominje da će serijski model pružati mesta za sedam osoba.

Sam enterijer pruža veliki 15-inčni monitor preko koga će vozač moći da kontroliše sve medije. Kada je reč o mehanici, T-Prime nudi gotovo identičnu strategiju kao i serijski Golf GTE i Passat GTE.

To znači da on kombinuje benzinski 2.0L turbo motor sa 248 ks i 370 Nm obrtnog momenta dok električni motori dodaju još 134 ks i 350 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko osam brzina automatskog menjača.

To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za šest sekundi i maksimalnu brzinu od 222 km/h. U svakom slučaju, serijski Touareg bi mogao biti predstavljen već krajem ove godine uz serijsku proizvodnju do 2018 godine, a u međuvremenu sa sličnom strategijom možemo očekivati i spomenuti veći krosover za američko tržište.

Nije tajna da su SUV i krosoveri velika boljka Volkswagena, pa samim tim na Touaregu i ovom koncemtu  je da dokažu da se situacija promenila.

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo novi Tiguan

Autor: Talladega
Foto: Volkswagen
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus