Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mercedes E-Class Estate

Početkom godine Mercedes je predstavio novi E-Class u sedan formi, a ponuda je nedavno proširena i karavanom.

Potpuno novi Estate se nada da će nastaviti sa uspesima prethodnika, koji je bio jedan od najpopularnijih karavana u klasi, i predstavljati ozbiljnog rivala konkurentima kao što su Audi A6 Avant i BMW 5-Series Touring.

Po mnogim karakteristikama karavan prati sedana, ali će kasnije biti ponuđena i verzija sa sedam sedišta. Većina dizajnerskih linija su pozajmljene sa sedana, posebno u vidu prednjeg dela, ali je najveću promenu pretrpeo zadnji deo.

Naime, nemački proizvođač vozila je odlučio da zameni kockaste linije aerodinamičnim, a iako je na taj način ograničen prostor, Estate svakako deluje privlačnije.

 

Kada pričamo o prostoru, da kažemo da je on izgubio 25 litara, ali i dalje nudi veoma visokih 670 litara. To je za 105 litara više nego kod konkurenta iz Audija i za 110 litara više nego kod konkurenta iz BMW-a. Sa spuštenim sedištima, Estate pruža 1,820 litara prostora, što je takođe najveći broj u klasi.

I pored nešto manjeg enterijera, Mercedes tvrdi da Estate nije izgubio na praktičnosti i da dalje pruža najbolji enterijer među konkurentima.

Kada je reč o mehanici, kupac će moći da bira između osam motora, ali u samom startu samo dva će da budu od četiri cilindra.

Reč je o 2.0L benzincu sa 181 ks u E200 kao i 2.0L dizelu sa 192 ks u E220d.

Upravo je pomenuti dizel najekonomičniji motor u ponudi sa kombinovanom potrošnjom od samo 3.8 litara na 100 kilometara i CO2 emisijom od samo 102 g/km. Ostala benzinska ponuda se zasniva na 2.0L turbo motoru sa 242 ks u E250, zatim 3.0L turbo V6 motoru sa 328 ks u E400 i na kraju velikom AMG-u sa 4.0L turbo V8 motorom sa 580 ks u E63 AMG.

Kada je reč o dizelima, tu je još samo slabija verzija već pomenutog 2.0L motora sa 148 ks u E200d. Tokom sledeće godine ponuda bi trebalo da bude proširena i sa novim 3.0L I6 dizelom sa 254 ks, koji će da zameni dosadašnji 3.0L V6 dizel, kao i E350e hibridom, koji će da kombinuje benzinski 2.0L turbo motor i električni motor za maksimalnih 275 ks.

Svi modeli će u ponudi imati standardan devet brzina automatski menjač, a snaga će se prenositi na standardne zadnje točkove ili opciona sva četiri točka.

Mercedes već sada prima porudžbine, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima tokom narednih meseci.

 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Mercedes-AMG GLC43

Kada se zna da karavan čini oko četvrtinu prodaje E-Classa, dolazimo do zaključka da je ovaj automobil veoma bitan za Mercedes pa samim tim možemo da očekujemo da će da nastavi sa uspesima.

Autor teksta: Talladega
Foto: Mercedes
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus