Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Volkswagen Beetle

Nije tajna da Volkswagen Beetleu već duže vreme ne cvetaju ruže. Od kada je nova generacija debitovala pre pet godina, prodaja je konstantno padala, pa je tako prošle godine prodato samo 25,562 primerka u Evropi i 22,667 primeraka u Americi.

Već neko vreme kruže i priče da je nemački proizvođač vozila spreman da ugasi svoj najpoznatiji model, ali je ipak odlučio da mu ponudi drugu šansu i unapredi ga za 2017. godinu.

Na prvi pogled Beetle se ne razlikuje mnogo od prethodnika, a u ponudi će se ponovo naći kupe i kabrio. Sa dizajnerske strane, 2017. model se razlikuje po novim branicima u verzijama Basic, Design Line i R-Line, a oni će da dobiju i zatamnjena zadnja LED svetla, 17-inčne i 18-inčne felne i dve nove boje (siva i zelena).

Jednako male promene je pretrepeo i enterijer, pa su tako osveženi instrument tabla u verzijama Design Line i R-Line, a kupac će moći da dobije i nove opcije za personalizaciju. Novi model u ponudi je R-Line, koji je u prošlosti bio poznat kao Sport, a njega odlikuju agresivniji branici i veći izbor standardne i opcione opreme.

Mehaničkih promena nema, pa tako kupac i dalje može da bira između tri benzinca i dva dizela. Standardan benzinac je 1.2L turbo sa 103 ks, a tu su još dva turbo motora - 1.4L sa 158 ks i 2.0L sa 220 ks. Na žalost, moćnija verzija sa približno 300 ks iz Golfa R, koja je najavljivana nekoliko puta, neće biti u ponudi ni za 2017. godinu.

Tu su i dva dizela i to 1.6L sa 105 ks i 2.0L sa 138 ks. Kao i do sada, snaga se prenosi na prednje točkove preko manualnog i automatskog menjača sa po šest brzina.

Američke verzije će ponovo biti limitirane samo na 1.8L turbo benzinac sa 178 ks kao i moćniji od dva dizela.

Volkswagen već sada prima porudžbine, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima do kraja godine.

Početna cena od 18,000 evra u Evropi, odnosno od 20,000 dolara u Americi,  ne bi trebalo da se  menja u većoj meri.
 

PROČITAJTE JOŠ
Volkswagen – od Bube do Touarega

Ostaje nada da će osveženi model privući više kupaca, ali kada se zna koliko su promene male, šanse za tako nešto su minimalne. 

Autor: Talladega
Foto: Volkswagen
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus