Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Subaru Impreza

Dugo godina Volkswagen je važio za omiljenu stranu auto kompaniju u Severnoj Americi čiji kupci su želeli da se razlikuju od ostatka vozača.

A onda se pojavio Subaru i uspeo da ukrade takve kupce (i to pre nego celog Volkswagenovog skandala sa dizel motorima). U 2015. godini japanski proizvođač vozila je isporučio preko 580,000 vozila američkim kupcima, što ne samo što je najviše u dugogodišnjoj istoriji ovog brenda, već i za više nego duplo veća cifra u poređenju sa prodajom od pre samo četiri godine.

Subaru se ne zadovoljava postignutim pa je tako na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku predstavljena i nova generacija popularne Impreze u sedan i hetč formama.

Za razliku od prethodnika, koji ipak nisu uspeli da ostave ozbiljniji trag u klasi, nova generacija donosi mnogo više od bokster motora i pogona na sva četiri točka.

Sa dizajnerske strane većina linija su gotovo identične onima sa ranijih koncepta, a za njih se postarao nekadašnji BMW-ov dizajner Chris Bangle. Linije su sada mnogo čistije, a mnogi će se složiti da podsećaju na Mazdinu Kodo dizajnersku školu. To znači da će se takav dizajn ili dopasti kupcima ili će smatrati da je preterano ušminkan, ali nam se čini da Subaru ipak nije preterao kao Mazda.

Dimenzije su nešto veće u poređenju sa prethodnikom, što bi trebalo da oslobodi dodatni prostor u enterijeru. Takva strategija je dobijena zahvaljujući novoj platformi sa kojom su sigurnosne mere povećane za 40%, a jačina u sudarima za čak 70%.

Sa mehaničke strane samo jedan motor će biti u ponudi i to 2.0L bokster koji razvija 152 ks, a snaga se prenosi na sva četiri točka preko CVT menjača. Evropski kupci mogu da biraju i između 1.8L benzinca i 2.0L dizela, a oni će se pojaviti u prodaji kasnije.

Kada se zna da je Subaru u Evropi prodao samo 912 Impreze prošle godine i da čak tokom najbolje godine ona nije prešla cifru od 20,000 vozila, postaje jasno da je njegovo glavno tržište ipak američko, gde je prošle godine prodato 100,519 vozila.

Sa unapređenim modelom, navedena cifra samo može da ide u pozitivnom pravcu.

Serijska proizvodnja startuje do kraja godine, a prvi primerci će biti isporučeni nedugo posle toga.

Autor: Talladega

Slike: Subaru

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus