Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Novo: Hyundai premium brend - Genesis

Krajem prošle godine Hyundai je objavio vest da će Genesis, automobil koji je predstavljen 2008. godine, postati poseban brend za 2016. godinu i odmah je usledila lista noviteta.

Prvi model kompanije je bio G90/EQ900 i stigao je kao zamena za mnogo hvaljeni, a slabo prodavani Equus.

Od samog početka Genesis je najavio da će snaga brenda ležati u novitetu u kompakt klasi, koji bi trebalo da predstavlja rivala proizvodima kao što su Mercedes C-Class, Audi A4, Lexus IS, Cadillac ATS i pre svega lideru u klasi - BMW 3-Series.

Na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku je svetlost dana ugledao New York koncept, koji ne samo što nam donosi generalnu ideju kakav će takav automobil biti već i kakav će svaki sledeći Genesis biti.

New York je dizajniran od strane Nemca Peter Schreyera, koji je preporodio ponudu Hyundai i Kia modela prethodnih godina, a on ni ovaj put nije razočarao. Genesis ne naziva ovaj automobil "kupe sa četvoro vrata" iako se za nizak krov svakako može smatrati da je inspirsan modelima kao kao što su Audi A7 i Mercedes CLS-Class.

Čini se da je prednji deo inspirisan današnjim Lexusima, posebno po pitanju velikog grila, ali je on mnogo elegantniji kod New Yorka i pruža privlačnije linije.

Pretpostavljamo da se on neće menjati u većoj meri kod serijskog modela, što je svakako za pohvalu.

Sa mehaničke strane, New York pokreće hibridni sistem, a reč je o 2.0L turbo motoru koji, uz pomoć električnog motora, razvija 242 ks i 353 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko osam brzina automatskog menjača, pa već sada New York ima sve opcije da bude spreman za serijsku proizvodnju.

Očekuje se minimalno još jedan motor u ponudi, a kada se zna koliko Amerikanci vole veće atmosferske motore, on bi mogao da bude upravo takav V6. Sa druge strane, dizajneri će se svakako morati potruditi da od enterijera sa koncepta naprave serijsku verziju.

Veliki 21-inčni monitor i volan će svakako biti zamenjeni, ali četiri podeljena sedišta i lista elektronike bi se svakako mogli pojaviti u serijskoj verziji.

Sadašnji modeli Genesisa su u 2015. godini privukli tek nešto više od 33,000 kupaca, što bi svakako bila najniža cifra u klasi, ali kompanija planira da ponudi čak šest novih modela do 2020. godine.

Serijska verzija New Yorka će da predvodi napad, a ona bi mogla biti predstavljena već sledeće godine.

Autor: Talladega

Slike: Genesis

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus