Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Giulia u prodaji od sledećeg meseca

„Nova Giulia je „biti ili ne biti“ model za brend Alfa”, izjavio je Harald Vester, tehnički direktor Fiat Chrysler grupacije.

foto: 
Pava, Milano

Alfa polaže sve nade u novu Giuliu za koju se smatra da će biti glavni rival BMW-ove serije 3, a u Evropi će se naći u prodaji u junu. Ovo je prvi od planiranih osam novih Alfinih modela koji će se zasnivati na Giorgio platformi i pogonu na zadnjim točkovima.

,,Kredibilitet ovog programa i cele linije zavisi od ovog automobila” , izjavio je Vester na konferenciji za novinare održanoj u mestu  Balocco na severu Italije, gde su, na test stazi, prikazane mogućnosti nove Giulije.

foto: 
Pava, Milano

Vester je dodao da je kompanija uložila preko milijardu evra u razvoj nove platforme.

Alfa očekuje prodaju od 100.000 jedinica Giulije na globalnom tržištu u prvoj godini.

Početak prodaje u SAD se očekuje u septembru ili oktobru, dok će se ovaj automobil na tržištu Kine naći tek tokom 2017.  godine.

foto: 
El monty

Alfa Romeo Giulia će se u Evropi prodavati u verzijama sa 2.0 litarskim benzinskim ili 2.2 litarskim dizel motorom, ali će se u ponudi naći i Quadrifoglio verzija visokih performansi sa Ferrarijevim turbo V6 agregatom od čak 510 konjskih snaga.

“Alfa je odložila lansiranje ovog automobila da bi se uverila da može da bude ravnopravan rival konkurentima iz BMW-a, Audija i Mercedesa.  Projekat je tehnički nezreo. Počećemo tek kada budemo na istom nivou sa Nemcima, inače nije vredno truda” – izjavio je Serđo Markione, direktor Fiat Chrysler grupacije na Ženeva Auto show u martu.

Vester je, između ostalog, izjavio i da, pri razvoju automobila, „nije bilo dozvoljeno ništa ispod savršenog”.

foto: 
Norbert Aepli

Nakon Giulie, Alfa planira da krajem ove godine predstavi i SUV, a u prvom tromesečju 2017. i još jedan model.

Prodaja Alfa Romeo Giulija će startovati u junu u Italiji po početnoj ceni od 35.500 evra. 

izvor europe.autonews.com Komentari

comments powered by Disqus