Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Fiat 124 Abarth Elaborazione

Fiat 124 Spider, italijanski rođak Mazde MX-5 Miata, je debitovao u Abarth verziji na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi.

Italijanski proizvođač vozila je nedavno potvrdio da će se ovaj automobil pojaviti u prodaji i u Severnoj Americi, a kako će takva verzija izgledati je pokazao ovogodišnji salon automobila u Njujorku gde je predstavljena posebna verzija pod Elaborazione oznakom.

Iako će i američki kupci moći da dobiju svoj 124 i u standardnoj Abarth verziji, Elaborazione je bitan iz razloga što nam nagoveštava koju svu specijalnu opremu će kupci moći da dobiju preko Abartha za modifikovanje svog automobila.

Za razliku od evropskog rođaka koji razvija 170 ks u Abarth verziji, Američka verzija i dalje nudi identičan 1.4L turbo motor sa 160 ks i 249 Nm obrtnog momenta iz standardnog 124, ali Fiat nagoveštava da nije sve u motoru.

Elaborazione donosi novi auspuh sa agresivnijim zvukom motora, zatim veće kočnice, točkove sa 17-inčnim felnama, i, na kraju, modifikovanu suspenziju. Ovaj paket opreme će da košta 3,400 dolara (oko 3,100 evra), što je identična cifra koju Mazda naplaćuje za modifikovanje MX-5 sa istom opremom preko Miata Club.

Američka verzija će se razlikovati od evropske i po pitanju dizajna. Na ovom kontinentu Elaborazione donosi agresivnije branike, crnu haubu i veće felne, čime na prvi pogled najavljuje da nije reč o standardnom 124.

Slične promene je dobio i enterijer sa crvenim kožnim Recaro sedištima, aluminijskim pedalama i više standardne i opcione opreme.

Pomenućemo i da je izbor menjača manualni i automatski sa po šest brzina, a snaga se prenosi na zadnje točkove.

Dok standardan 124 Abarth treba da stigne u Ameriku na leto, na Elaborazione kupci će morati da čekaju dodatnih nekoliko meseci, a njegova cena trenutno nije poznata.

Fiatu je očajnički potreban uspešan model u Severnoj Americi, pa se nada da bi 124 i novi 500X mogli da predvode napad.

U 2015. godini Italijanski proizvođač vozila je isporučio samo 42,410 vozila Amerikancima, što je dovoljno za samo 0.24% tržišta.

Autor: Talladega

Slike: Fiat

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus