Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mercedes-AMG GLC43

Mercedes je imao čast da otvori ovogodišnji salon automobila u Njujorku predstavljajući vrh ponude popularnog GLC-Class pod oznakom AMG GLC43 .

GLC-Class se pokazao solidnim uspehom za Mercedes. U 2015. godini je prodato oko 18,000 primeraka na evropskom tržištu. To je bilo dovoljno za tek osmo mesto u klasi, a iza njega su se našli samo Lexus NX i ugašeni Mercedes GLK-Class i Land Rover Freelander.

Ipak, kada se zna da je prošla godina bila prva za ovaj krosover i da se pojavio u prodaji tek u septembru, možemo zaključiti da je uspeh više nego dobar.

Nemački proizvodnjač vozila je u Njujuorku predstavio AMG GLC43 sa ciljem da napadne lidere u klasi kao što su Audi SQ5 i BMW X3 xDrive35i. Zasnovan na standardnom GLC-Class, GLC43 treba da popuni ponudu između tradicionalnih GMC-Class i AMG modela visokih performansi. Njega pokreče 3.0L turbo V6 motor sa 362 ks i 521 Nm obrtnog momenta, što je rezultiralo veoma visokim performansama.

Naime, sudeći po fabričkim brojevima, ubrzanje do 100 km/h iznosi 4.8 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h. To je za dve sekunde brže nego sadašnji najbrži GLC-Class, GLC350 sa 2.0L turbo motorom i 201 ks.

Da bi ostatak vozila parirao motoru sa AMG oznakom, GLC43 je dobio i ostale modifikacije. Standardan devet brzina automatski menjač je modifikovan da podnese kraće brzine dok novi auspuh pruža agresivniji zvuk. Kočnice su takođe veće, a 4MATIC pogon na sva četiri točka je u stanju da prebaci 69% obrtnog momenta na zadnje točkove.

Vazdušna suspenzija se može podesiti na tri načina i to comfort (udobnost), Sport i Sport Plus. Sa dizajnerske strane, GLC43 odlikuju novi branici slični onima koji su već viđeni na skupljim AMG modelima. Ovaj krosover pruža i više hroma i standardne 20-inčne felne. Enterijer je dobio nova sedišta, volan i više standardne i opcione opreme.

Mercedes-AMG GLC43 ulazi u klasu u kojoj već dominiraju Audi Q5 i BMW X3, tu je i popularni Porsche Macar, a svoje učešće je najavio i Jaguar sa F-Type.

Ipak, kada se zna koju popularnog Mercedesovi krosoveri su dobili u poslednje vreme, nećemo biti iznenađeni ako GLC-Class postane lider u klasi.

Autor: Talladega

Slike: Mercedes

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus