Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Kraj saradnje Šarapova-Porsche

Porše je saopštio da Marija Šarapova više neće biti ambasador i zaštitno lice ovog brenda u svetu zbog doping afere.
Foto:
Boss Tweed

Ruska teniska zvezda je u ponedeljak priznala da nije prošla na antidoping testu na Australian Openu zbog supstance koju je uzimala iz zdravstvenih razloga.

U Poršeu kažu da žale zbog aktuelnih dešavanja i da su rešili da do daljnjeg prekinu sa planiranim aktivnostima kada je ugovor sa Šarapovom u pitanju.

Inače, ruska teniserka je u aprilu 2013. godine potpisala trogodišnji sponzorski ugovor sa Poršeom.

Po Forbsu, Šarapova je prošle godine inkasirala 29.7 miliona dolara, veći deo novca potiče iz sponzorskih ugovora a znatno manji sa teniskog terena. Bila je najplaćenija svetska sportistkinja već jedanaestu godinu za redom, a Forbs procenjuje da je van terena zaradila više od 200 miliona dolara.   

Foto:
Clément Bucco-Lechat
 

Šarapova je postala planetarno poznata 2004. godine kada je kao 17ogodišnjakinja osvojila Vimbldon, a i dalje je među top igračicama sveta.

U ponedeljak je saopšteno da je ruska tensierka bila pozitivna na lek Meldonijum koji se koristi pri lečenju dijabetesa i nedostatka magnezijuma.

Šarapova je izjavila da lek uzima već 10 godina iz zdravstvenih razloga i da nije znala za odluku Svetske Anti-Doping agencije koja je stupila na snagu 1. januara 2016. da ga stavi na negativnu listu.

Ona će biti privremeno suspendovana sa svih takmičenja od 12. marta, a suspenzija će je verovatno sprečiti i da nastupi za Rusiju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru ove godine.

europe.autonews.comKomentari

comments powered by Disqus