Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Citroen DS 3

Citroen je spreman da u potpunosti promeni standarde u klasi malih premijum automobila, predstavljajući osveženi DS 3 pred zvaničnu premijeru na salonu automobila u Ženevi.

Osveženi DS 3 će se proizvoditi na identičnoj platformi kao i prethodnik, koji je do sada prodat u preko 370.000 primeraka od kada je predstavljen 2010 godine.

Međutim, francuski proizvođač vozila kaže da DS 3 donosi velike promene po pitanju dizajna, nove tehnologije i osveženie mehanike.

Najveće dizajnerske promene se mogu primetiti u prednjem delu automobila, gde DS 3 sada više liči na ostale proizvode kompanije, pre svega na nedavno predstavljeni DS 4.

LED farovi su sada standardi, a sam automobil deluje mnogo više premijum u poređenju sa prethodnikom.

Najviše pažnje privlači Performance verzija, koja nudi 1.6L turbo motor sa 205 ks i 300 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove preko šest brzina manualnog menjača dok je CO2 emisija niskih 125 g/km. U poređenju sa standardnim DS 3, Performance je niži za 15 mm, ali je takođe širi za 26 mm napred i 14 mm pozadi.

Tu su i veće Brembo kočnice za bolje zaustavljanje. Po pitanju dizajna, Performance model donosi mnoge linije sa modela koji se takmiči u Svetskom Reli Šampionatu (WRC), kao što su agresivniji branici, sportska sedišta i više standardne i opcione opreme.

Tu su još šest motora, uključujući i poznati 1.2L motor sa tri cilindra sa 81 ks, 108 ks i 128 ks, zatim 1.6L sa 163 ks i dva 1.6L BlueHDi dizela, sa 99 ks i 118 ks.

Šest brzina manualni menjač je standardan na svim verzijama, uz opcioni automatik sa istim brojem brzina. Od navedenih motora, najviše pažnje privlači pomenuti benzinac sa 128 ks, od koga Citroen čini da će činiti većinu prodaje. On takođe razvija i 230 Nm obrtnog momenta uz kombinovanu potrošnju od 4.5 litara na 100 kilometara i CO2 emisiju od 105 g/km. Najčistija verzija je najmanji dizel sa CO2 emisijom od 87 g/km. Enterijer je takođe dobio novi dizajn i veću tehnologiju, uključujući i standardan monitor od sedam inča, koji je smanjio broj dugmića za 20.

Pored standardnog hetča, kupac će moći da dobije DS 3 i kao kabriolet, a zapremina gepeka se nije menjala pa će i dalje iznosi 285 litara u hetču, odnosno 245 litara u kabrioletu.

DS obećava kombinaciju od čak tri miliona dizajna krova, školjke, enterijera, kako fabričkih tako i samostalnih kompanija koje sarađuju sa Citroenom.

Osveženi DS 3 se već sada može naći u ponudi, a cene se nisu promenile u većoj meri.

DS očekuje velika borba sa Minijem za vladavinu u klasi premijum superminija, a po prvi put francuski gigant bi mogao da izađe kao pobednik.

Autor: Talladega

Slike: DS
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus