Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Porsche 911 Turbo

U septembru 2015 godine, Porsche je predstavio osveženi 911, a sada na tržište stiže i njegova turbo verzija.

Ona će biti najbrži serijski 911 u istoriji sa ubrzanjem do 100 km/h za samo 2.9 sekunde, ili 0.2 sekunde brže nego u poređenju sa prethodnikom.

Predstavljen na salonu automobila u Detroitu, 911 Turbo je jedan od retkih modela koji može da pređe maksimalnu brzinu od preko 320 km/h, a u ovom slučaju ona iznosi 328 km/h - identičan broj koji je pre uspeo da ostvari samo GT2 RS sa 611 ks iz 2010 godine.

Porsche će ponovo ponuditi kupe i kabrio, a u kupac će moći da bira između dva turbo motora.

Nemački inženjeri su uspeli da izvuku dodatnih 20 ks, pa tako sad maksimalna snaga iznosi 572 ks, ili više nego 150 ks po litri. Obrtni momenat je ostao identičnih 750 Nm dok se snaga prenosi na sva četiri točka preko sedam brzina automatskog menjača.

Za one kojima je to previše, u ponudi će se takođe naći i verzija sa 532 ks, što je za 18 ks više nego kod modela koji zamenjuje. Ova verzija je za samo 0.1 sekundu sporija nego moćniji turbo, pa tako ubrzanje do 100 km/h iznosi samo tri sekunde uz maksimalnu brzinu od 318 km/h.

Kao što se očekivalo, dizajnerske promene su minimalne i većina nas ih gotovo sigurno neće ni primetiti.

Porsche kaže da su branici potpuno novi da bi se otvorio prostor za lakši ulazak vazduha za nove turbo motore, kao i da su prednja i zadnja svetla nešto izmenjena.

Vozač može da podesi suspenziju na nekoliko različitih načina (Normal, Sport i Sport Plus), a tu je i "Sport Response" dugme pritiskom na koji automobil pruža maksimalne performanse za 20 sekundi tako što pronalazi pravu brzinu.

Porsche kaže da osveženi 911 je već sada prešao čuvenu nemačku stazu Nurburgring za sedam minuta i 34 sekunde, što je za šest sekundi bolje nego pre, a ekonomičnost je takođe poboljšana za 12%.

Porsche se svakako ne zadovoljava  postignutim. Sledeće na redu su razne GT i RS verzije, a na internetu postoje i priče da bi mogla da usledi i električna verzija.

Proizvodnja i prodaja startuju početkom godine, a cene ne bi trebalo da se menjaju u većoj meri.

Iako se nije promenio u značajnoj meri, Porsche nam je još jednom potvrdio da ono što nije pokvareno nikako ne treba popravljati.

Autor: Talladega

Slike: Porsche
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus