Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti - FIAT Fullback

Fiat je u prethodno vreme bio veoma zauzet predstavljanjem svoje nove komercijalne ponude.

Prvo je debitovao mali pikap pod imenom Toro, namenjen tržištu Južne Amerike, a sada stiže i veći pikap Fullback. On je urađen u saradnji sa japanskim partnerom Mitsubishijem i prodavaće se u Evropi, Bliskom Istoku i Africi.

Fiat nikako ne želi da propusti priliku u klasi u kojoj dominiraju japanski predstavnici kao što su Toyota Hilux i Nissan Navara, ali i Volkswagen Amarok i Ford Ranger. Kako kompanija nema mnogo iskustva u radu sa sličnim vozilima, u pomoć je pozvan Mitsubishi. Ovaj japanski gigant već duže vreme u ponudi ima model L200 (na nekim tržišta poznat kao Triton), pa tako Fullback nije ništa više nego ovaj Mitsubishijev pikap sa nekoliko sitnih promena. Sa dizajnerske strane, jedine promene se mogu primetiti u vidu prednjeg dela, pa su tako maska i branik potpuno novi, ali osim pomenutih detalja, on se nije promenio u većoj meri u poređenju sa japanskim rođakom.

Fullback odlikuje i veliki broj Fiatovih oznaka, a ni enterijer se nije promenio u većoj meri sa izuzetkom velike Fiatove oznake na volanu. Međutim, Italijani kažu da će enterijer da bude kvalitetniji i da će da pruža više standardne i opcione opreme da bi zadovoljio evropske kupce. Kupac će moći da bira između tri različite kabine i to Single Car (dvoje vrata), Extended Cab (četvoro vrata sa kraćim zadnjim vratima) i Double Cab (četvoro vrata sa punim zadnjim vratima), a po želji kupaca Fiat može da ponudi i specijalne verzije sa nadogradnjom karoserije.

Dužina vozila iznosi 5,155 mm u najkraćoj verziji, odnosi 5,285 mm u najdužoj verziji, uz širinu od 1,815 mm i visinu od 1,780 mm, a maksimalna nosivost iznosi 1.1 tonu. Kada je reč o mehanici, tržište Bliskog Istoka i Afrike može da dobije svoj Fullback sa 2.4L benzincem sa 132 ks kao i 2.5L dizelom od 110 ks i 178 ks dok Evropa može da bira između dva 2.4L dizela sa 150 ks i 180 ks.

Na većini tržišta standardan motor će biti manualni sa pet brzina, uz automatik sa istom brojem brzina, dok evropski kupci mogu da dobiju i manualni menjač sa šest brzina.

Fiat Fullback stiže u salone na leto, a početna cena će biti objavljena kako se zvanični datum prodaje bude približavao.

Autor: Talladega

Slike: Fiat
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus