Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo opel korsu nove generacije

Najprodavaniji model sa znakom munje ušao je u novo poglavlje. Počelo je 1982, otkad je prodato 12 miliona primeraka

foto: turkeycarblog.com

 

Jedan od najpopularnijih automobila u kategoriji supermini, „opel korsa“, stigao je do slova E! Ovaj najprodavaniji „Opelov“ model doživeo je svoju petu generaciju, a priča je počela još 1982, od kada su „korse“ iz serija A, B, C i D prodate u gotovo 12 miliona primeraka.

Premijera je održana 2.oktobra na Salonu automobila u Parizu, a proizvođač je i pre toga predstavio zvanične fotografije i prve specifikacije. Lična karta nove „korse“ su prednja svetla, po kojima je prepoznatljiva na prvi pogled. Prisutni su i stilski elementi karakteristični za „Opelova“ vozila poslednje generacije. Tu pre svega mislimo na prednji deo inspirisan malenim „adamom“, s kojim trovratna verzija deli još više sličnosti. Priča se završava znatno mirnijim zadnjim krajem sa izraženim „ramenima“ na bokovima i svetlosnom grupom koja podseća na „merivu“.

foto:autotribute.com


Unutrašnjost je harmonična i lepo „upakovana“. Uočljivi su trokraki volan, crni umeci visokog sjaja i brojni detalji u boji metala. Oprema je veoma bogata, a serijski ili uz doplatu uključuje grejanje prednjih sedišta, volana i vetrobranskog stakla, panoramski krov, sistem za automatsko parkiranje, zadnju kameru, bi-ksenonske farove sa LED dnevnim svetlima, prednju kameru „Opelovo oko“..

 Opširnije na......Komentari

comments powered by Disqus