Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Nissan Sentra

Kada je sadašnja generacija Nissan Sentre debitovala 2012 godine, novinari nisu imali mnogo kritika.

Nissanov kompakt je pružao solidan prostor, nisku cenu i dizajn zasnovan na većem modelu Altima, a na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu svetlost dana je ugledala i njegova osvežena verzija.

Međutim, za razliku od prošlosti, Sentra više ne deli dizajn sa Altimom već skupljom Maximom, što nam govori koliko su veći planovi japanskog proizvođača vozila. Sa dizajnerske strane, najveće promene se mogu primetiti u prednjem delu, gde Sentra sada pruža poznati gril u vidu slova "V", a takođe novi su i branici i felne.

Zadnji deo je dobio nešto izmenjena svetla, takođe po uzoru na Maximu, pa se na taj način dobio elegantniji dizajn. Velike promene je pretrpeo i enterijer. Materijali su dosta većeg kvaliteta, a izbor standardne i opcione opreme veći nego ikada pre.

Dizajn se nije promenio u većoj meri, a po prvi put u istoriji Sentra može da se dobije sa "touch-screen" monitorom od pet inča kao standardna oprema. Nissan je posvetio veliku pažnju i na prostor zadnjih sedišta, nešto što je bila velika kritika ovog automobila u prošlosti, a iako prostor i dalje ne može da parira automobilima kao što su Volkswagen Jetta i Hyundai Elantra, koji su lideri u klasi, ovaj put urađen posao je dosta zadovoljniji. Prethodnik je dobio kritike i na račun suspenzije, koja je sada modifikovana, ali nam se čini da je najveća mana svakako išla na 1.8L motor. On je u prošlosti razvijao samo 130 ks, što je bio ubedljivo najmanji broj u klasi, a iako su se očekivale promene, Nissan je odlučio da ih ipak ne uradi. Japanski proizvođač vozila kaže da Sentra pruža najmanje dimenzije u klasi, čime je najlakša, pa samim tim ne postoji potreba za moćnijim motorom.

Njegova glavna karakteristika je ekonomičnost, koja iznosi osam litara na 100 kilometara u gradu, odnosno dve litre manje na autoputu.

Osnovni S model se može dobiti i sa šest brzina manualnim menjačem dok ostatak ponude pruža automatski CVT menjač. 2017 Nissan Sentra se očekuje u prodaji na proleće sa početnom cenom od 17,600 dolara (oko 16,600 evra), a čak i za bogato opremljen model će koštati ispod 20,000 dolara (oko 18,900 evra), što Sentru i dalje čini jednim od najekonomičnijih automobila u klasi. A sada još ostaje jedino nada da će Nissan u ponudu da ubaci i sportski NISMO koncept od pre nekoliko godina ...

Autor: Talladega

Slike: Nissan
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus