Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Najave: Range Rover Evoque Cabrio

Jaguar-Land Rover ima velike planove za budućnost i cilj da godišnje prodaje preko milion vozila do 2020 godine.

Najprodavaniji model kompanije je popularni Range Rover Evoque, čija godišnja isporuka iznosi oko 130,000 vozila, a u ponudi se sada našao i kabriolet sa ciljem da poveća pomenutu cifru za oko 15%.

Evoque kabrio će se pojaviti u prodaji na proleće, a njegova početna cena na domaćem tržištu će iznositi 47,500 funti (oko 67,000 evra ili 72,300 dolara).

Range Rover je najavio ovaj model još 2012 godine na salonu automobila u Ženevi kada je predstavljen njegov koncept. Reakcije publike su bile dovoljno jake da je britanski proizvođač vozila brzo odobrio serijsku proizvodnju, iako priznaje da nisu svi videli potrebu za SUV vozilom bez krova.

Evoque kabrio će biti dostupan samo sa dva skuplja paketa opreme i to Dynamic i Dynamic HSE. Oba modela se mogu dobiti sa izborom dva motora i to Fordovim 2.0L EcoBoost benzincem sa 237 ks i 2.0L dizelom sa 178 ks.

Range Rover kaže da je kabrio teži za 270 kg u poređenju sa standardnim SUV-om zahvaljujući dodacima potrebnim da se zadovolje sigurnosne mere kabrioleta.

Krov je takođe dodao na težinu, kao i njegova mehanika, a ovom kabrioletu je potrebna 21 sekunda da se krov podigne i spusti i to pri brzinama do 48 km/h. On se takođe lako skida, a Range Rover se odlučio za ovaj potez iz razloga što želi da putnici izađu nepovređeni u sudarima.

Kompanija kaže da je razvoj kabrioleta dosta komplikovan i da većina ljudi misle da može samo da se skine krov i da je posao završen. Glavni inženjer u razvoju, Danella Bagnall, je izjavila da je kabrio pretrpeo mnoge promene od A do C stuba, a da su vrata potpuno nova.

I pored svih promena, prostor enterijera nije pretrpeo veće promene i putnici će i dalje imati dovoljno prostora i na zadnjim sedištima.

Za kraj, Range Rover kaže da će Evoque nastaviti da pruža pogon na sva četiri točka i da će imati jednake terenske mogućnosti kao i ostali modeli.

Ovaj podatak je veoma bitan kada se zna da su mnogi imali sumnje u tako nešto, ali britanski gigant je još jednom oduševio.

Kada se pri tom doda da kompanija trenutno radi na još jednom manjem modelu, nema sumnje da originalni plan od milion vozila je svakako ostvariv.

Autor: Talladega

Slike: Range Rover

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus