Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Subaru Impreza

Sredinom prošle godine Subaru je objavio veoma ambiciozan "Prominence 2020" plan sa ciljem da obavesti publiku šta može da očekuje od ovog japanskog proizvođača vozila u narednih pet godina.

Kompanija planira da značajno poveća prodaju do 2020 godine zahvaljujući novim platformama i efikasnijim motorima, što je svakako opravdano.

Naime, Subaru je zabeležio rast prodaje u Severnoj Americi u poslednjih šest godina, a kompanija želi da godišnje prodaje preko 600.000 vozila. To nas dovodi do ovogodišnjeg sajma automobila u Tokiju, gde je japanski proizvođač vozila predstavio Imprezu koncept i sa njom najavio šta publika može da očekuje od serijskog modela. Najveća novina ovog koncepta je njegova fleksibilna platforma, zahvaljujući kojoj Subaru će biti u stanju da proizvodi nekoliko različitih modela sa gotovo identičnom mehanikom. Ona je potpuno nova i Subaru se nada da će ona biti za kompaniju isto ono šta je MQB platforma za Volkswagen. Za sada nije potvrđeno koji tačno modeli će se proizvoditi na njoj, ali po nekim pričama ona će pokretati sve automobile - od najmanje Impreze do najvećeg Outbacka. Ova platforma bi trebala da smanji težini, a samim tim da učini automobil čvršćim. Sa dizajnerske strane, Impreza koncept prati linije sadašnjeg modela, ali u značajno modernijem stilu.

Linije su čiste i bez većih eksperimenata, a nema sumnje da automobil deluje više premijum nego ikada pre.

Pomenuta Impreza je dugačka 4,400 mm, široka 1,880 mm i visoka 1,440 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2,670 mm. Subaru najavljuje da će nova Impreza pružati i značajno kvalitetniji enterijer, a kao potvrda stiže WRC S4 Sportiva verzija. Ovaj model je rezervisan samo za domaće tržište i biti će prodat u 500 primeraka, a enterijer je dizajniran sa čuvenim Italijanskim specijalistom Marijom Levi. Uskoro bi trebao da usledi i Legacy u istom stilu, a iz kompanije kažu da leže da njihov model bude poređenjen sa Nemačkim premijum kompanijama. Sledeću Imprezu će pokretati potpuno nova ponuda motora, koji će gasiti pola cilindara tokom regularne vožnje. Koncept pruža atmosferski 1.6L motor sa 112 ks iz sadašnjeg modela, uz CVT menjač.

Potpuno nova Subaru Impreza se očekuje sledeće godine na nekom većem salonu automobila, dok bi proizvodnja startovala 2017 godine. Subaru se ne zaustavlja na postignutom, pa tako najavljuje i veći krosover iznad Tribece i moćniju verziju sportskog BRZ-a.

Autor: Talladega

Slike: Subaru
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus