Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Toyota Tacoma - "Back to the Future"

21. oktobar 2015 je veoma bitan datum za sve ljubitelje popularnog filmskog serijala "Back to the Future" (Povratak u Budućnost).

To je datum kada su Marty McFly i Doc Brown posetili budućnost u drugom delu trilogije, a iako sadašnjost nikako ne liči na onu koju smo videli u filmu, ovaj datum je privukao veliku pažnju širom sveta.

I dalje ne možemo da vidimo leteće automobile i skejtbordove niti su Čikago Kubsi konačno osvojili titulu u bejzbolu, ali, da stanje bude bar delimično u skladu sa filmom, potrudila se Toyota.

Naime, iako je DeLorean glavni i najpoznatiji heroj filma, on ipak nije bio omiljeni izbor glavnog glumca Michael J. Foxa, koji se odlučio za Toyotu Pickup SR5 Xtracab iy 1985. godine. Japanski proizvođač vozila je odlučio da napravi modernu verziju ovog pikapa, ali kako on više nije u proizvodnji, izbor je pao na sledeći sličan model - Tacoma. Ovaj pikap, koji je dostupan samo u Severnoj Americi (ali i dalje deli mnoge delove sa globalnim modelom Hilux), je preuzet u verziji sa dvoje vrata, najkraćom prikolicom i pogonom na sva četiri točka, što su identične karakteristike kao kod već pomenutog pikapa, a zatim su usledile modifikacije. Za početak, boja je identično crna kao i kod originalnog modela, a Toyotin Racing Development tim (TRD) je pozajmio i posebne crne gume i točkove.

Branici su urađeni od strane druge kompanije sa ciljem da se dobije identičan dizajn, kao i zaštita za sva četiri točka.

Veliki "Toyota" natpis je stavljen na vrata prikolice (koji nije dostupan u serijskom modelu), a najveća nepoznanica je vladala na račun osvetljenja na prikolici. Naime, u nekim delovima filma ona su dupla, dok su u određenim delovima u jednini, a Toyota se odlučila za ovu prvu opciju uz objašnjenje da svakako bolje izgleda.

Kada je reč o mehanici, japanski gigant nije želeo da otkriva detalje. Po nekim pričama, suspenzija nije fabrička već je vozilo odignuto u većoj meri, a pretpostavlja se da se ispod haube nalazi novi 3.5L V6 motor. On bi trebalo da razvija oko 280 ks dok se snaga prenosi na sva četiri točka preko, takođe novog, šest brzina automatskog menjača.

Toyota nema u planu serijsku proizvodnju, a tri prototipa će biti izložena u Dalasu, Njujorku i Los Anđelesu.

Ipak, ako interesovanje publike bude dovoljno veliko, ipak  postoje šanse da vidimo i limitiranu serijsku proizvodnju.

Autor: Talladega

Slike: Toyota
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus