Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Audi A1

Najavljen kroz A1 metroproject quattro 2007. godine na Tokyo Motor Show, a 2008. kao A1 sportback concept na Paris Motor Show, odmah je zagolicao maštu posetilaca i jedva se čekalo da se pojavi u serijskoj proizvodnji.

Nemačka kompanija Audi je po ko zna koji put pokazala izuzetnu sposobnost korišćenja najnovijih tehnologija u automobilskoj industriji kada je,  2010. godine, na autosalonu u Ženevi konačno predstavila mini hečbek Audi A1.

Kao i uvek, Nemci nas nisu izneverili, pa je ovaj gradski mališa, rađen na istoj platformi kao i VW Polo i Seat Ibiza, odmah pokazao da se odlikuje visokim kvalitetom i odličnim dizajnom.  

 

Dimenzije modela A1 odaju veoma pristojan utisak. Sa dužinom od 3.9 m, širinom 1.7 m, visinom 1.4 m, i međuosovinskim rastojanjem od 2.7 m, ovog mališu nikako ne smemo smatrati malim.  Kada se uzme u obzir da je sve ovo upakovano u 1200 kg, to je podatak koji je svakako za poštovanje.
Prednja maska je veoma slična sa modelom A2, ali se, i pored toga, odlikuje sopstvenom individualnošću.

 

Kupcima je ostavljen izbor između dve verzije ovog sjajnog automobila: modela sa 1.2 litarskim motorom i 86 konjskih snaga ili nešto jačeg sa 1.4 litarskim motorom i 122 konjske snage. Da napomenemo da su oba agregata benzinska i sa svećicama.

Maksimalna brzina koju možete postići za volanom 1.2 litarske verzije je 179 km/h, dok snažniji 1.4 litarski A1 može dostići brzinu i od čitavih 200 km/h.

Nešto kasnije su se u ponudi našli i dizel modeli sa 1.6 TDI motorom u varijantama od 90 i 105 konjskih snaga, sa maksimalnim brzinama od 182km/h odnosno 190 km/h.

 

Dinamičan dizajn, bogata oprema, više nego pristojne performanse, pouzdanost i sigurnost su omogućili da A1 postane izuzetno popularan na svim meridijanima. 

 

tekst R. Martinović

foto a2goos.comKomentari

comments powered by Disqus