Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Stigao je novi Hyundai i20 Active

Pre osam godina, koreanski proizvođač vozila Hyundai je započeo ambiciozni plan da u potpunosti zameni ponudu manjih automobila na evropskom tržištu.

Posao je trebala da obavlja novonastala "i" (inovacije) divizija sa ciljem predstavljanja tri nova automobila. Prvo su debitovali i10, kao zamena za zastareli Atos, kao i i30, koji je ujedno najbolje primljen od strane kupaca. Godinu dana kasnije na tržište je stigao i i20 kao zamena za Getz, koji je u međuvremenu debitovao i u drugoj generaciji kao hetč sa petoro vrata, a kasnije i u verziji sa troje vrata.
Sada na tržište stiže i pro-terenska Active verzija, sa kojom koreanski proizvođač vozila planira da napadne popularni Volkswagen CrossPolo. Hyundai se nada privući kupce koji su mladi i vole da uživaju u dobrim stvarima u životu, ali pri tom nemaju dovoljno velik budžet da kupe neki skuplji sportski automobil. Kao i hetč, i Active je dizajniran i razvijan u Hyundaijevom Evropskom studiju u Nemačkoj i to se može primetiti već na prvi pogled.

Dizajn i enterijer i dalje prate "Fluidic Sculpture 2.0" školu, koja se može primetiti na većini automobila koreanskog proizvođača vozila, ali se Hyundai potvrdio da se Active u velikoj meri razlikuje od verzija sa troje i petoro vrata. On je po dimenzijama kraći i širi, ali najveća razlika je u visini gde je Active za 20 mm viši iako deli identičnu platformu.
Active je dobio i nešto izmenjene branike, drugačija zadnja svetla i potpuno nove 17-inčne felne.
Hyundai takođe obećava da prostor enterijera nije oštećen i da će vozač i putnici imati jednaku komociju kao i kod verzije sa petoro vrata.
Po pitanju mehanike, kupac može da bira između po dva benzinca i dizela, a svi modeli će prenositi snagu na prednje točkove preko izbora peto i šesto brzinskog manualnog menjača, kao i četvorobrzinskog automatika.

Kada je reč o benzincima, u izboru su 1.25L sa 83 ks i 1.4L sa 99 ks motori dok ljubitelji dizela mogu da biraju između 1.1L sa 74 ks i 1.4L sa 89 ks motora.

Šest meseci kasnije i20 će dobiti i par potpuno novih 1.0L turbo motora od tri cilindra, u verzijama od 99 ks i 118 ks.

Koreanski proizvođač vozila nije želeo da objavi detalje o performansama i potrošnji, ali bi oni trebali biti slični ostatku ponude. Proizvodnja i prodaja startuje u februaru dok će prvi primerci publici biti isporučeni mesec dana kasnije. Kao i kod ostalih verzija, proizvodnja će se odvijati u Turskoj.

Iako i20 Active sigurno neće značajnije ugroziti velike rivale, barem ne u samom startu, ovaj automobil je još jedan veliki dokaz koliko je koreanska auto industrija napredovala.

Autor: Talladega

Slike: Hyundai
 

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus