Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Prodaje se Porše Dženis Džoplin

Živopisno oslikani Porše iz 1965. godine koji je vozila čuvena pevačica biće ponuđen na aukciji u decembru , a očekuje se da će dostići cenu od čak 260.000 funti.

 

Čuvena džez i soul pevačica Dženis je možda pevala “My friends all drive Porsches” i „Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz”, ali je u svom vlasništvu imala Porsche 365c  1600 cabriolet.

 
Automobil čiji je Džoplinova bila drugi vlasnik i koji je vozila od 1968. pa sve do svoje prerane smrti 1970. godine biće u decembru ponuđen na aukciji u njujorškom Sotbiju.
Inače, automobil je zadnjih 20 godina bio parkiran u Rock and Roll Hall of Fame and Museum u Klivlendu.
 
 
Automobil će na prodaju dati porodica Džoplin, a očekuje se da će dostići cenu od 260.700 funti, odnosno oko 400.000 dolara.

 
Jedan od prijatelja čuvene pevačice je oslikao čuveni psihodelični mural na Poršeu po kojem je ovaj automobli postao nadaleko čuven i poznat. 1969. godine j čak pokušana i krađa ovog automobila, ali je, zbog njegove prepoznatljivosti, brzo osujećena.

 
 “ Izbor automobila mnogo govori o čoveku koji ga vozi, a ovaj Porše je direktna veza sa Dženis“ – kaže Majkl, brat čuvene pevačice – „ Ona ga je vozila svuda, sa dignutim ili spuštenim krovom. Njena muzika, život i automobil su deo rock and roll istorije“

 
Automobil je od 1970. godine više puta restauriran, zadnji put 1990, a pod aukcijskim čekićem će se pojaviti 10. decembra.

izvor The Guardian

foto - youtube printscrin

R.M. Komentari

comments powered by Disqus