Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: BMW M4 GTS

Prošle godine BMW je odlučio da podeli svoju ponudu nekadašnjeg 3-Series na standardan istoimeni model, koji je dostupan samo kao sedan i karavan, i novi 4-Series u verzijama kao kupe i kabrio.

Oba modela su dobili i svoje M verzije, a kako je nekadašnji M3 bio jako popularan u ovom odeljenju, Nemački proizvođač vozila je odlučio da je vreme i za specijalne verzije. Posle 1990 M3 Sport Evolution, 1995 M3 GT, 2003 M3 CLS, 2010 M3 GTS i 2011 M3 CRT, BMW je spreman da kupcima predstavi i najnoviji M4 GTS. On je predstavljen u koncept formi na ovogodišnjem Pebble Beach skupu u Kaliforniji i u velikoj meri najavljuje šta možemo da očekujemo od serijskog modela. BMW kaže da GTS nije novi automobil i da je njegova tehnologija već nekoliko godina testirana u MotorGP šampionatu, gde je M4 jedan od "safety cars". Kao i standardan M4, i GTS verziju će da pokreće 3.0L turbo I6 motor. Za sada nije poznato koliku će snagu ova specijalna verzija da razvija, a spomenućemo da u slučaju standardnog M4 njegova snaga iznosi 431 ks i 550 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4.1 sekundu i maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h.

Neke priče kažu da će GTS da poveća maksimalnu brzinu na 500 ks i 600 Nm obrtnog momenta, što bi označilo i bolje performance kako na pravcu tako i na stazi. GTS bi trebao da bude i za 100 kg lakši zahvaljujući korišćenju laganih materijala, pa ga BMW najavljuje nešto najbliže trkačkim automobilima u uličnoj verziji. Pored moćnijeg motora, GTS pruža i karbon-keramičke kočnice, modifikovanu suspenziju i biti će dostupan samo sa manualnim menjačem. Dizajnerske promene su minimalne, a najlakši način za prepoznavanje su branici i mali spoiler za bolju stabilnost u krivinama. Naravno, takvo zadovoljstvo mora i da košta i prema ranim najavama početna cena u Evropi će da iznosi oko 115,000 evra (oko 129,000 dolara) dok će prodaja verovatno biti limitirana na ispod 300 primeraka. Serijski model bi mogao da debituje na salonu automobila u Detroitu u Januaru, dok će prvi primerci biti isporučeni kupcima sledeće leto.

Autor: Talladega

Slike: BMW

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus