Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Maybach -sinonim za bogatstvo i kvalitet

Neko je jednom rekao da je Maybach nemačka reč za bogatstvo i kvalitet, i možemo reći da je potpuno u pravu!

 

Maybach-Motorenbau GmbH je pun naziv kompanije koja je postala poznata po proizvodnji luksuznih i ekskluzivnih vozila. Kompaniju su 1909. godine osnovali otac i sin Vilhelm i Karl Maybach i u početku se isključivo bavila razvojem i proizvodnjom motora.

Postepeno se došlo na ideju da se proizvede i sopstveni automobil, pa se 1919. godine na Berlinskom autosalonu pojavio prvi model sa oznakom M. To je bio samo početak za nemačkog proizvođača automobila koji je sa inovacijama nastavio sve do 1940. godine. Ova vozila su, tako, postala zaštitni znak luksuza i uopšte nije bilo iznenađujuće videti VIP ličnosti za volanom Maybach automobila.

 

Uporedo sa proizvodnjom skupih luksuznih automobila, Maybach je sačuvao svoju baštinu i nastavio sa razvojem dizel motora za brodove i šinska vozila. Međutim, kada je počeo rat, Maybach se uključuje u trku u naoružanju i počinje sa proizvodnjom motora za tenkove Panter i Tigar.

 

Dvadeset godina kasnije dolazi do fuzije sa Dajmlerom koji je kupio prava na brend Maybach.

Kompanija se, faktički, budi iz zimskog sna 1997. godine kada je Mercedes rešio da napravi novi brend sa imenom Mercedes-Benz Maybach! Automobil je postigao ogroman uspeh i u Mercedesu je rešeno da se krene sa serijskom proizvodnjom vozila koja će kao glavni logo imati Maybachov logotip!

Od 2000. godine ponuda je obogaćena sa još dva Maybach modela sa oznakama 57 i 62, da bi se 2005. godine pojavio restilizovani Maybach 57 sa značajno jačim motorom i interesantnim dizajnerskim modifikacijama koje su doprinele sportskom izgledu ovog modela.

 

Ono što ove automobile razlikuje od svih drugih proizvoda na tržištu je mogućnost prilagođavanja svakog dela vozila zahtevima vlasnika. Samo činjenica da postoji preko 2 miliona kombinacija opreme koja se može ugraditi u ovaj automobil govori da ćete veoma teško sresti dva identična Maybacha na ulici.    

 

R.Martinović

foto a2goos.com

 Komentari

comments powered by Disqus