Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: TATA Nano

TATA Nano pripada klasi supermini automobila koja je svoj debi imala 2008. godine u Njujorku.

Upitan kvalitet u kombinaciji sa visokom tehnologijom je u harmoniji sa relativno malim gabaritima ovog modela.

 

Serijska proizvodnja je počela 2009. godine, a za ovaj maleni kompakt se može reći da predstavlja najjeftiniji nov automobil na svetu. Naime, ovaj automobil se, sa osnovnom opremom, u SAD može kupiti za samo 2500 USD. Međutim, u ponudi su i dodatni paketi opreme koji i do dva puta mogu podići cenu ovog simpatičnog mališe. Ali, uprkos tome, TATA nano ostaje najjeftiniji i , sigurno, jedan od najlepših automobila u svojoj klasi.

 

Nano je prošao i kraš testove i na njima postigao solidne  rezultate. Testovi su rađeni na automobilu sa dodatnim bezbednosnim nivoom opreme. Motor od svega 0.6 l i 38 konjskih snaga  se nalazi u zadnjem delu vozila i značajno utiče na povećanje efikasnosti, potrošnje i kvaliteta pogona.

 

Ono što se mora naglasiti je da se NANO nije položio nijedan test udobnosti i komfornosti s obzirom da nema automatsku klimu, servo volan, unutrašnji retrovizor i da poseduje samo jedan brisač.

Osnovna verzija ne poseduje čak ni sigurnosne pojase, manuelnu klimu ni spoljašnje retrovizore.

Ali, uprkos svemu, NANO se može pohvaliti prilično pouzdanim menjačem sa 4 stepena prenosa.

 

Ne znamo da li će se NANO ikada  pojaviti na našem tržištu, i jasno je sasvim da se radi o indijskom automobilu koji je van svih evropskih standarda što se tiče kvaliteta i bezbednosti, ali...

Znate i sami kako se kaže – " Koliko para, toliko i muzike" !

R. Martinović

foto a2goos.comKomentari

comments powered by Disqus