Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Mazda CX-4

Posle nekoliko meseci špijunskih slika i najava, Mazda je i zvanično predstavila svoj najnoviji krosover CX-4 na ovogodišnjem sajmu automobila u Pekingu.

CX-4 bi trebalo da popuni poziciju između sadašnjih modela CX-3 i CX-5 i biće jedan od retkih predstavnika u klasi koji nije premijum. To znači da Mazda ipak neće da napadne premijum klasu u kojoj dominiraju Mercedes GLC-Class i BMQ X4, ali se nada da će privući sve one kupce koji žele slično vozilo i pri tom ne mogu da potroše veću sumu novca.

Po mnogim karakteristikama CX-4 podseća na Koeru koncept predstavljen na identičnoj lokaciji prošle godine, ali su dizajnerske linije prepoznatljive Mazdine i gotovo identične onima sa CX-3 i CX-5. Ono po čemu se ovaj krosover razlikuje od svoje braće je po nižem krovu da se dobiju aerodinamičnije linije i samim tim značajno više sportski dizajn. CX-4 je nešto niži od već pomenutog GLC-Class i pored podatka da pruža visokih 197 mm klirensa.

Pomenućemo da dužina iznosi 463 cm, širina 184 cm, visina 153 cm, uz međuosovinsko rastojanje od 270 cm i 400 litara prostora u gepeku sa podignutim sedištima, odnosno 1,228 litara sa spuštenim sedištima. Sam enterijer je prostran i pored niskog krova, uz izbor od nekoliko boja i sa dugačkom listom standardne i opcione opreme. Mazda je za sada potvrdila dva motora za kinesko tržište i to oba iz Skyactive-G familije. Onaj manji zapremine 2.0L razvija 158 ks i 202 Nm obrtnog momenta dok moćniji 2.5L razvija 192 ks i 252 Nm obrtnog momenta. Slabiji od dva motora pruža kombinovanu potrošnju od 6.3 litre na 100 kilometara dok moćniji motor troši oko litru više. Pogon na prednjim točkovima je standardan, ali 2.5L motor se može dobiti i sa pogonom na sva četiri točka. Kupac može da bira između manualnog i automatskog menjača sa po šest brzina.

U vreme pisanja ove priče, Mazda je potvrdila prodaju CX-4 samo na kineskom tržištu, ali nema sumnje da će se ovaj krosover naći i u Evropi i Severnoj Americi.

PROČITAJTE JOŠ
Mazda - alati, oružje, automobili

Mazda CX-4 bi trebalo da bude predstavljena na nekom većem salonu automobila već ove godine dok će serijska proizvodnja startovati 2017. godine.

 

autor: Talladega
foto: Mazda
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus