Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: BMW 3-Series Gran Turismo

Pre tri godine BMW je odlučio da proširi seriju popularnog 3-Series sa hečbek verzijom pod Gran Turismo oznakom.

Ideja je zahtevala da jedan od omiljenih premijum automobila današnjice dobije i verziju sa većim gepekom za sve porodične kupce. Pomenuti plan je urodio plodom do te mere da je nemački proizvođač vozila nedavno predstavio osveženi model za 2017 .godinu i pri tom najavio da će potpuno nova generacija debitovati za dve godine.

Gran Turismo prati strategiju takođe nedavno predstavljenih sedana i karavana, a promene su počele sa dizajnom. Iako se on nije menjao u velikoj meri, iz kompanije kažu da je gril potpuno novi, LED farovi su standardni, a određene promene je pretrpeo i zadnji branik.

Gran Turismo je dugačak 4,825 mm, što znači da je i dalje za 195 mm duži nego sedan. Kupac može da bira između tri nivoa opreme (Sport Line, Luxury i M-Sport), među kojima su i dve nove boje enterijera i tri nova dizajna felni.

Najveće promene je pretrpeo enterijer sa kvalitetnijim materijalima kao i standardnim Bluetooth i navigacionim sistemom.

Sa 520 litara prostora u gepeku, Gran Turismo ima prednost od 40 litara u poređenju sa sedanom i 25 litara u poređenju sa karavanom.

Sa mehaničke strane, najveća promena je unapređeni 2.0L turbo benzinac, koji razvija 181 ks u 320i Gran Turismo i 248 ks u 330i Gran Turismo. Tu je i novi 3.0L benzinac sa 321 ks u 340i Gran Turismo, a to je za 20 ks više u poređenju sa 335i Gran Turismo koga zamenjuje. Kada je reč o dizelima, tu je novi 2.0L motor sa 220 ks u 325d Gran Turismo. Tu su još dva dizela od četiri cilindra sa 148 ks i 187 ks kao i dva dizela od šest cilindara sa 254 ks i 309 ks.

Svi modeli pružaju standardan šest brzina manualni menjač, ali je automatik sa osam brzina opcija. Svi modeli takođe pružaju standardan pogon na zadnjim točkovima dok je pogon na sva četiri točka opcija na svim verzijama osim 335d gde je standardan.

BMW napominje da je od 2003. godine prodato preko 130.000 primeraka ovog modela širom sveta, što je značajno veća cifra od očekivane.

Prvi primerci unapređenog modela će kupcima biti isporučeni u septembru. 

 

Autor teksta: Talladega
Foto: BMW
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus