Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Audi Q2

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi Audi je predstavio svoj najmanji krosover, Q2. On stiže kao odgovor nemačkog proizvođača vozila na sve veći zahtev mladih i urbanih vozača koji žele "lifestyle" proizvod koji mogu da modifikuju po svom ličnom ukusu.

Q2 će zauzimati poziciju ispod Q3 u Audijevoj ponudi, a po dimenzijama je takođe manji nego A3 Sportback. Sa težinom od samo 1,205 kg on je takođe ubedljivo najlakši u klasi, a kupac će moći da bira između šest motora i opcionog pogona na sva četiri točka.

Sa dizajnerske strane Q2 prati poznatu Audijevu dizajnersku školu, a iz nemačkog giganta kažu da je za inspiraciju služila nedavno predstavljena druga generacija R8 super-automobila. To se posebno odnosi na dizajn prednjeg bela i C stub, a slične linije se u skorijoj budućnosti mogu očekivati i na ostalim modelima kompanije.

Inženjeri i dizajneri su zajedničkim radom odlučili da pruže kockastiji krov sa ciljem da se dobije veći prostor za glavu. Iz navedenog razloga Q2 pruža veći enterijer nego A3 na kome je zasnovan, a gepek pruža impresivnih 405 litara prostora. Zadnja sedišta se mogu spustiti 40:20:40 čime se dobija 1,050 litara prostora.

Kupac može da dobije samo model sa petoro vrata i prostora za pet osoba, a pogon na prednjim točkovima je standardan. U samom početku izbor motora će da se zasniva na po tri TFSI benzinca i TDI dizela zapremine od 1.0L do 2.0L. Osnovni 1.0L motor od tri cilindra je pozajmljen iz A1 i on razvija identičnih 114 ks, što je dovoljno za prosečnu potrošnju od 4.2 litre na 100 kilometara. Sledi 1.4L sa 148 ks, a vrh ponude čini poznati 2.0L motor sa 187 ks. Audi očekuje da će većina kupaca da se odluče za jedan od tri TDI dizela, a u ponudi su 1.6L sa 114 ks i 2.0L sa 148 ks i 187 ks motori. Najekonomičniji od njih je najmanji dizel sa kombinovanom potrošnjom od samo 3.5 litre na 100 kilometara.

Svi modeli pružaju standardan šest brzina automatski motor sa izuzetkom 2.0L bezinca i dizela, gde je sedam brzina automatik standardan (on je opcija na ostalim modelima).

Kao što smo pomenuli, pogon na prednjim točkovima je standardan, ali se poznati Quattro pogon na sva četiri točka može dobiti na bolje opremljenim modelima.

Audi pominje da Q2 pruža i solidne terenske mogućnosti i da će biti jedan od retkih proizvoda u klasi koji će moći da savlada lakše terene.

Proizvodnja i prodaja bi trebalo da su već startovale, a po nekim pričama početna cena će iznositi oko 25,000 evra (oko 27,200 dolara).

To je više nego većina konkurenata, ali sudeći po prikazanom Q2 i pruža toliko više. 

 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Renault Twingo GT

 

Autor: Talladega
Foto: Audi
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus