Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Renault Koleos

Renault je iskoristio ovogodišnji salon automobila u Pekingu i publici predstavio potpuno novu, drugu generaciju modela Koleos.

Originalni Koleos je debitovao još 2008. godine u zajedničkoj saradnji između Renaulta i Nissana kao prvi krosover francuskog proizvođača vozila, ali nikada nije opravdao očekivanja. Najbolja prodajna godina je zabeležena 2009., kada je prodato 21.765 primeraka dok je prošle godine tek nešto više od 4.500 Koleosa pronašlo kupce u Evropi.

Novi model donosi veliki broj promena, a najveća od njih je prebacivanje na veću C/D platformu, čime će Koleos da bude najveći SUV kompanije. On deli globalnu Renault-Nissan platformu zajedno sa Nissan X-Trailom, koji je sličnih dimenzija, a na ovoj platformi se takođe proizvode i Renault Escape, Talisman i Kadjar kao i Nissan Qashqai. Koleos je najveći od njih i dugačak je 4,670 mm, što je za 221 mm duže nego Kadjar, a Renault obećava ubedljivo najveći enterijer u klasi.

Kada pominjemo enterijer, da kažemo da će on da pruža identičnu opremu koja je krasila Renault u prošlosti, pa će tamo Bluetooth i USB biti standardna oprema, a mesta unutra ima za pet odraslih osoba. Renault takođe spominje da su materijali enterijera u rangu sa premijum proizvođačima i da se jeftina plastika sigurno neće naći u njegovom SUV-u. Koleos takođe donosi i nekoliko premijum opcija kao što su grejači u volanima, grejači u oba reda sedišta, senzori za parkiranje, kamera zadnjeg dela vozila i Bose audio sistem.

 

Sa dizajnerske strane, Koleos donosi prepoznatljive linije koje su ranije viđene na drugim modelima kompanije kao što su Megane i Talisman, a on je za sada odlično primljen od strane kupaca.

Renault je do sada potvrdio nekoliko motora za Kinesko tržište kao što su 2.0L (sa 150 ks) i 2.5L (sa 186 ks) benzinci dok će Evropska ponuda verovatno biti limitirana na 1.6L dCi dizele sa 130 ks i 160 ks. Nešto kasnije se očekuju i osnovni 1.6L benzinac kao i moćniji 2.0L dizel. Pogon na prednjim točkovima je standardan, uz opcioni pogon na sva četiri točka, dok je izbor menjača šest brzina manualni i CVT automatik.

Koleos će se proizvoditi u Južnoj Koreji za sva globalna tržišta sa izuzetkom kineskog, a prodavaće se u 80 svetskih država.

Prodaja će prvo krenuti u Kini, a zatim će Koleos stići i u Evropu početkom 2017. godine po početnoj ceni od oko 30,000 evra (oko 33,400 dolara).
 

PROČITAJTE JOŠ 
Predstavljamo: Opel Zafira

 

Autor: Talladega
Foto: Renault
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus