Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Citroen C6

Citroen je predstavio C6 pre 11 godina sa velikim očekivanjima na evropskom tržištu kao naslednika legendarnih modela kao što su DS i CX.

Citroen C6 je trebalo da predstavlja alternativu svima onima koji ne žele nekog od nemačkih konkurenata (Mercedes E-Class, BMW 5-Series i Audi A6), a pri tom su im udobnost i uživanje u vožnji bitniji od performansi na papiru.

Međutim, posle sedam godina i manje od 24.000 prodatih primeraka širom sveta, C6 je tiho ugašen na kraju 2012 godine. Razloga za lošu prodaju ima nekoliko, a oni se uglavnom odnose na lošu ponudu motora i gotovo nepostojeću visoku tehnologiju u poređenju sa nemačkim rivalima.

Citroen je nedavno predstavio novi C6 na salonu automobila u Pekingu, a on je, barem za sada, planiran samo za kinesko tržište. O njemu nema mnogo informacija, a mi ćemo preneti ono šta znamo. Za početak, dizajn je inspirisan trenutnim modelima francuskog proizvođača vozila, a odlikuje ga "kupe sa četvoro vrata" stil.

C6 se definitivno ne razlikuje mnogo od ostatka game, kao što je to bio slučaj kod prethodnog modela, što nam govori da Citroen možda smatra da je upravo takva posebnost oterala mnoge kupce prema konkurenciji.

Citroen kaže da je posvetio mnogo veću pažnju enterijeru koji ne samo što je jedan od najprostraniji u klasi već je zadržao sve karakteristike koje su ga krasile u prošlosti. Veliki prostor i ne treba da čudi kada se zna da dužina iznosi preko pet metara dok je međuosovinsko rastojanje 290 cm.

Citroen je predstavio i nešto što se zove "Advanced Comfort" sa ciljem da se pruži najveća udobnost i tišina u vožnji i da se dobije doživljaj koji nemački automobili nemaju. Kada je reč o mehanici, Citroen nije otkrio detalje, ali se nagađa da će standardan motor biti 1.8L turbo benzinac sa 205 ks i 280 Nm obrtnog momenta uz standardan šest brzina automatski menjač.

Serijska proizvodnja bi trebalo da startuje do kraja godine uz početnu cenu od 34.000 evra (oko 38,500 dolara).

Citroen za sada nema u planu da ponudi C6 u Evropi, ali na njegovoj bazi bi kasnije trebalo da debituje luksuzni DS 8 kao najbolji model Peugeot-Citroen grupe.
 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Renault Talisman Estate

 

 

Autor teksta: Talladega
Foto: Citroen
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus