Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Peugeot 3008

Peugeot se nada da će preuzeti veći deo kolača u klasi kompaktnih krosovera sa novim 3008, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji u novembru.

Preko 67.000 Peugeota 3008 je prodato prošle godine u Evropi, što je bila jedna od najlošijih godina ovog krosovera, pa se francuski proizvođač vozila odlučio da napravi nekoliko većih promena. Za početak, dizajn je agresivniji u dosta većoj meri, gepek je veći, tu je nova sigurnosna oprema, a 3008 je dobio i Peugeotov najnoviji i-Cockpit dizajn.

Publika je mogla ranije da sazna šta može da očekuje sa dizajnerske strane zahvaljujući Quartz koncept sa sajma automobila u Parizu 2014. godine. Dok 3008 na prvi pogled deluje kao odignuti MPV, iz Peugeota kaže da je cilj da se dobije mali SUV. On će se sada proizvoditi na Peugeot-Citroen EMP2 platformi, čime je 3008 izgubio oko 100 kg na težini, što znači da će da bude sličnih dimenzija kao Kia Sportage i Hyundai Tucson.

Iako se visina vozila nije promenila, 3008 sada pruža i za 50 mm viši klirens. Možda najviše pažnje privlači novi i-Cockpit sa 12.3-inčnim monitorom kao i opcijom za konekciju za Android Auto, Apple CarPlay i MirrorLink. Prostora u enterijeru ima više nego kod prethodnika zahvaljujući dužini većoj za 445 cm, a prostor gepeka iznosi 520 litara sa podignutim sedištima, odnosno 1,580 litara sa spuštenim sedištima.

Peugeot je potvrdio i tri nivoa opreme (Access, Active i Allure) koji bi trebalo da budu bolji nego kod konkurencije, a narednih godina bi moglo stići još nekoliko opcija. Kada je reč o mehanici, tu su dva turbo benzinca (1.2L sa 130 ks i 1.6L sa 165 ks), kao i četiri dizela (1.6L sa 100 ks i 120 ks i 2.0L sa 150 ks i 180 ks).

Snaga će se prenositi na standardne prednje točkove, ili opciona sva četiri točka, preko izbora manualnog i automatskog menjača sa po šest brzina. Nešto kasnije u ponudu će biti učvršćen i plug-in hibrid, koji će imati maksimalni domet od 50 kilometara, a zatim će usledeti i tehnologija autonomne vožnje.

Peugeot 3008 će zvanično biti predstavljen na salonu automobila u Parizu u septembru, a prodaja bi trebalo da startuje nešto kasnije.
 

PROČITAJTE JOŠ
Predstavljamo: Kia Rio

Peugeot kaže da će novi 3008 biti nešto skuplji u poređenju sa prethodnikom, ali da će i dalje nuditi mnogo za svoju cenu.

 

Autor teksta: Talladega
Foto: Peugeot
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus