Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Renault Twingo GT

Pre dve godine, Renault je predstavio potpuno novi Twingo urađen u saradnji sa Mercedesom i najavio potpuno drugačiji proizvod u klasi.

 

Naime, u poređenju sa rivalima koji uglavnom pružaju pogon na prednjim točkovima i motor postavljen napred, Twingo je jedini predstavnik u klasi sa pogonom na zadnjim točkovima i motorom postavljenim pozadi.

Rizik se nije isplatio u velikoj meri i prodaja Twinga se uglavnom kretala na nivou prethodnika (u 2015. godini je prodato 95.808 vozila), ali daleko od zlatnih dana kada je prelazila cifru od 200.000.

Renault se ne da obezhrabriti, a veruje da problem leži u nedostatku sportskog modela. Dok se prethodnik mogao dobiti u RS verziji sa 133 ks, najmoćniji motor kod sadašnjeg modela je 0.9L turbo sa tri cilindra i samo 90 ks. To će se promeniti sledeće godine kada na tržište stigne Twingo GT, koji je zvanično predstavljen na ovogodišnjem sajmu brzine u Velikoj Britaniji.

 

GT pruža pomenuti motor, ali je njegova snaga povećana na 108 ks i 169 Nm obrtnog momenta zahvaljujući nešto većem turbu i usisnoj grani. To će da učini GT trenutno najmoćnijim Twingom, a pored motora, promene je dobio i menjač sa kraćim brzinama.

 

U vreme pisanja ove priče, Renault još uvek nije objavio brojeve performanci, ali po nekim najavama ubrzanje do 100 km/h će da iznosi 8.5 sekundi.
 

PROČITAJTE JOŠ
Test: Kia cee’d Sportswagon

 

Tu su i modifikovana suspenzija i bolje kočnice, čime bi ovaj automobil mogao da pokvari račune mnogim konkurentima. Sa dizajnerske strane, francuski proizvođač vozila kaže da je koristio Twin Run koncept kao inspiraciju, sa sportskim branicima, trkačkim trakama, 17-inčnim felnama i duplim auspuhom.

 

Kupac može da bira između četiri boje i to siva, crna, bela i narandzasta, a ova poslednja je ujedno dostupna samo na GT-u.

Male promene je pretrpeo i enterijer, a one se odnose na sportska sedišta i hromiranu ručicu menjača. Renault predlaže da je GT samo privremeno novi model i da trenutno radi na sledećoj generaciji Twingo RS.

Ali dok se to ne desi, GT bi trebao da barem na kratko podigne imidž ovog automobila.

Autor teksta: Talladega
Foto: Renault
brzabrzina.com

 

 Komentari

comments powered by Disqus