Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Kia Cadenza USA

Prošle su samo tri godine od kada je Kia predstavila svoj prvi premijum automobil na američkom tržištu, model Cadenza, pa niko nije očekivao veće promene za minimalno još nekoliko godina.

Međutim, na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku svetlost dana je ugledala osvežena Cadenza sa V6 motorom, pogonom na sva četiri točka i potpuno novim automatskim menjačem.

Dizajnirana u studiju u Kaliforniji, osvežena Cadenza deluje mnogo više premijerno i trebalo bi da predstavlja većeg rivala liderima u klasi kao što su Buick LaCrosse i Toyota Avalon.

Ovaj podatak je veoma bitan za korejskog proizvođača vozila pošto je Cadenza, iako mnogo hvaljena, potpuno podbacila među kupcima jer je u prve tri godine proizvodnje prodato tek nešto više od 25,000 primeraka.

Početna cena bi, na američkom tržištu, trebalo da iznosi oko 34,000 dolara (oko 30,500 evra) dok je za model sa punom opremom potrebno izdvojiti i do 10,000 dolara (oko 9,000 evra) više.

U svakom slučaju, sa dizajnerske strane Cadenza je dobila identične promene kao i model K7 sa korejskog tržišta, a njega odlikuje novi gril sličan onom na koji smo već videli sa nekoliko Maserati modela kao i nove 19-inčne felne.

Pored unapređenog dizajna Kia je unapredila i već postojeći 3.3L V6 motor. Iz kompanije kažu da on razvija oko 290 ks, što je manje od 293 ks iz 2015. godine, ali korejski gigant se odlučio na ovaj potez da bi izvukao manju potrošnju.

Zvanični podaci još uvek nisu objavljeni u vreme pisanja ove priče, ali bi kombinovana potrošnja trebalo da iznosi oko 8.5 litara na 100 kilometara. Pažnja je posvećena i na smanjivanje težine, ali ni za ovaj podatak nemamo zvanične cifre.

Ono što jeste sigurno je da Cadenza nudi lakšu šasiju, koja je pri tom 35% čvršća, čime bi ovaj automobil trebalo da dobije maksimalne ocene u testovima sudara.

Osvežena Kia Cadenza se očekuje u prodaji krajem godine, a Kia se nada da će uspeti u većoj meri da privuče kupce sa dubljim dzepom. Ako se takav potez pokaže uspešnim možemo očekivati da će slične promene stići i za skuplju K900, čija je prodaja takođe veoma razočarajuća (3,854 u prve dve godine proizvodnje).

Autor: Talladega

Slike: Kia

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus