Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Borgward BX5 & BX6

Borgward, čuveni nemački proizvođač vozila koji je nestao sa tržišta davne 1961. godine, je prošle godine najavio veliki povratak.

Još tokom 2008. godine Christian Borgward, unuk osnivača kompanije Carla, je najavio da će da oživi kompaniju zajedno sa nekoliko bivših biznismena Saaba i Daimlera. I pre nego što je prvi automobil sišao sa trake Christian je najavio da će njegova kompanija godišnje proizvoditi 800.000 vozila do 2020. godine, a prvi model kompanije, BX7 krosover, je debitovao na prošlogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu.

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, Borgward je predstavio još dva noviteta i to manje krosovere BX5 i BX6. Iako su oba vozila u koncept formi, trebalo bi da se pojave u prodaji narednih godina bez većih promena.

U zvaničnom saopštenju, nemački proizvođač vozila nije želeo da otkrije previše detalja, ali je pomenuo da je reč o plug-in hibridima u oba slučaja.

Kada je reč o manjem BX5, njega pokreće motor od 253 ks dok je BX6 još moćniji i njegova snaga iznosi čak 416 ks. Oba modela prenose snagu na sva četiri točka, a električni motor se nalazi u zadnjem delu vozila.

Pomenućemo da je ranije predstavljeni BX7 pokretao benzinski 2.0L motor sa 221 ks pa se predpostavlja da će se i on pronaći među listom opcija.

Borgward je ranije izjavio da planira da ponudi bogatu ponudu benzinskih i dizel motora i da će po tom pitanju biti jednako moćan kao i proslavljeni nemački rivali. Tokom salona automobila u Ženevi, predsednik kompanije Ulrich Walker je takođe najavio da kompanija razmatra da se proizvodnja odvija u Nemačkoj, što je ironično kada se zna da većina nemačkih autokompanija otvara fabrike u državama u razvoju zbog jeftinije radne snage.

On je takođe izjavio da je Kina prva država koja će dobiti nove Borgwarde, a sledeći na listi su Indija i Brazil.

Kada je reč o evropskom tržištu, Borgward bi trebalo da se pojavi u prodaji na leto 2017. godine, a da tada svetlost dana bi mogli ugledati još nekoliko modela.

U svakom slučaju, publika bi svakako trebalo da bude srećna što je, u vreme kada mnogi proizvođači nestaju sa tržišta, jedan slavni proizvođač odlučio da se vrati.

Autor: Talladega

Slike: Borgward

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus