Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Audi A3

Audi A3 treće generacije je dobio svoje prvo veće osveženje sa modernijim dizajnom, novom mehanikom i boljim sigurnosnim merama.

Ovaj kompakt je prošle godine privukao oko 200.000 kupaca u Evropi, što je bila jedna od najboljih godina za A3 od kada je predstavljen sredinom 90-tih godina XX veka, a samim tim je bio i najprodavaniji automobil kompanije na ovom kontinentu.

To je dovoljno za prvo mesto u klasi sa velikom razlikom u odnosu na najbliže pratioce kao što su BMW 1-Series i Mercedes A-Class.

Sa druge strane, prodaja u Severnoj Americi  je bila na nivou od tek nešto oko 36.000 vozila, što je najviše u istoriji A3 na ovom tržištu. U svakom slučaju, A3 će i dalje biti dostupan kao hetč sa troje vrata, Sportback sa petoro vrata, sedan sa četvoro, i ,na kraju, kabrio sa dvoje vrata.

Osveženi model donosi i dva nova motora na evropskom tržištu i to 1.0L turbo od tri cilindra koji razvija 113 ks i moćniji 2.0L od četiri cilindra sa 187 ks.

Sportski S3 je dobio povećanje snage već postojećeg 2.0L turbo motora na 306 ks i 400 Nm obrtnog momenta, što je mali rast u poređenju sa prethodnikom. Izbor menjača je šest brzina manualni i sedam brzina automatik, a oni će snagu da prenose na standardne prednje točkove i opciona sva četiri točka.

Ostatak ponude motora se nije menjao, što znači da su tu 1.2L (sa 104 ks) i 1.4L (sa 123 ks i 148 ks) benzinci kao i 1.6L (sa 104 ks) i 2.0L (sa 148 ks i 181 ks) dizeli.

Nešto kasnije će debitovati i osveženi RS3, koji će nuditi 2.5L turbo motor sa pet cilindara i 362 ks i moći će da ubrza do 100 km/h za samo 4.3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 280 km/h.

U poređenju sa prethodnikom koji je debitovao 2012. godine, osveženi model donosi i male dizajnerske promene u vidu opcionih LED farova koje je publika već imala prilike da vidi na većim modelima A4 i A6, a tu su i osveženi branici i maska.

Felne od 16 inča su i dalje standardne, ali za ekstra novac kupac može da dobije i veće od 17, 18 i 19 inča. Tu su i šest novih boja na standarnim modelima plus kvalitetnije boje na opcionom S paketu opreme.

Enterijer se nije menjao u velikoj meri, ali je Audi predstavio novi monitor od 12.3 inča na kojem vlasnik može da podesi klasični ili moderni izgled.

Nemački gigant je unapredio A3 i najmodernijim sigurnosnim merama pa se tako očekuje da će dobiti maksimalne ocene u testovima sudara. Prvi primerci se već sada mogu naručiti u salonima, a početna cena se neće menjati u većoj meri.

Autor: Talladega
Slike: Audi

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus