Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

FIAT – „Neka bude“

Šta vam prvo padne na pamet kada pomislite na FIAT?

Topolino, odnosno, FIAT 600? Čuveni modeli 124 i 127? Ili, možda, FIAT 1300?

Spisak je podugačak, zar ne?

Skraćenica potiče od Fabbrica Italiana Automobili Torino, a sa latinskog ćemo je prevesti kao “Neka bude“.

Slično lajtmotivu i devizi prve epizode Genezisa – „Neka bude svetlo“, grupa italijanskih industrijalaca koja je kupila fabriku 1910. godine se vodila devizom „Neka budu automobili“.

I oni su se u Torinu i pojavili.

foto: 
Lars-Göran Lindgren
 

Prvi automobil brenda FIAT je proizveden 1901. godine. Dizajniran od  strane talentovanog inženjere Faciolija, automobil je imao zastareli dvocilindrični Boxster motor od svega 3 konjske snage.

Razvojni tim je pred Faciolija izašao sa zahtevom da konstruiše automobil čiji motor bi bio napred. Njegov odgovor je bio neočekivan : dao je ostavku.
 

U tom momentu je urađeno ono što bi učinila i svaka druga kompanija. Zamena je nađena za tren oka. Enriko se prihvatio posla i za godinu dana je razvio novi 1.2 litarski četvorocilindrični motor razvijen na osnovu tehnologije pozajmljene od Mercedesa.

foto: IFcar

Kako je vreme prolazilo, kompanija je sticala sve veću i veću popularnost i svakim danom postajala sve veća i jača. To je dovelo i do potrebe da se zaokruži sopstveni razvojni naučno-istraživački centar.

Posle mnogobrojnih eksperimenata sa četvoro i šestocilindričnim motorima, FIAT je 1912. godine bio spreman da pokrene masovnu proizvodnju svog prvog modela pod imenom Tipo Zero.

Međutim, predratnom i relativno mirnom vremenu se polako bližio kraj i FIAT se, shodno nadolazećem sukobu svetskih razmera,  preorjentisao na proizvodnju delova za avione i tenkove.

foto: 
Lorenzo Tomasi
 

Posleratni period je, međutim, FIATu doneo veliki uspeh i ogromnu prodaju. 1926. godine, model FIAT 501 Cavalli je proizveden i prodan u više od 45.000 primeraka.

 Nakon eksperimentisanja sa nekim luksuznim modelima sa snažnim motorima, FIAT je obnovio razvoj svojih visokopopularnih automobila. Rezultat je model 509, lagani automobil koji je u tom momentu premašio sve rekorde prodaje i 1929. je prodato oko 90.000 jedinica.

U tom momentu je puštena serija novih automobila koja je dostizala, a u nekim momentima i prevazilazila popularnost svojih prethodnika.

Najinteresantniji je postao model iz 1932. godine  Tipo 508 Balilla. Opremljen motorom od 995 cm3, sa 25 ili 36 konjskih snaga, automobil je prepušten stranim proizvođačima. Proizvođen licencno pod različitim brendovima, automobil je stekao veliku popularnost i ostvario izuzetno uspešnu prodaju u tadašnjoj  Čehoslovačkoj, ali i Poljskoj, Nemačkoj i Francuskoj.

Nekoliko godina pre Drugog svetskog rata, FIAT je izbacio dugovečne modele FIAT 1500 i Tipo 500, koji su ostali neizmenjeni gotovo sve do 1948. godine.

Kada je počeo rat, FIAT je uživao još veću popularnost zahvaljujući svojim najprodavanijim modelima svih vremena 500 i 1100, poznatijem kao Millecento.

Ali, sam svetski sukob je torinsku fabriku opet vratio u namensku proizvodnju, pa su iz Torina opet stizali avionski motori. 

foto: 
Ekki01


Iako u posleratnim godinama nije postignut neki značajniji tehnološki napredak, italijanska kompanija  je dostigla zadivljujući prag prodaje od milion jedinica modela 600 poznatijeg kao Topolino. Pored izuzetne popularnosti u Italiji, ovaj mali automobil je postigao do danas nezapamćen uspeh gde god se licencno proizvodio, počev od bivše Jugoslavije i kragujevačke Crvene Zastave, pa sve do španskog Seata!

Ipak, i pored ogromnog uspeha i velike prodaje, u tom momentu je FIAT kratkoročno prestao sa rastom.

Prekretnica će uslediti samo nekoliko godina kasnije!

Pokrenut 1957. godine, dvocilindrični model Nuova 500 je proizveden u više od 3 miliona jedinica.

Da bi nastavio niz popularnih modela, FIAT je 1966. godine izbacio  model 124 koji je, uz Topolino i Ćinkvećento, postao jedan od najpoznatijih i najpopularnijih torinskih automobila svih vremena.

foto: 
Luc106
 

Ubrzo se FIAT orjentisao i na druge segmente, pa je stekao dobar udeo i u proizvodnji sportskih automobila. Tu se posebno istakao model Dino V6 sa Ferarijevim motorom od 1987 cm3 sa dvostrukom bregastom osovinom.

foto: Charles01

FIAT je 1971. godine preuzeo i Abart, a 1986. i Alfa Romeo. Kada smo već kod Ferarija, on je nešto kasnije, prisajedinjen FIATu. Preciznije 1969. godine. Iste godine je preuzeta i Lancia. Pretvorivši se u veliku grupaciju!

 Uprkos finansijskoj krizi, imperija porodice Anjeli je preživela i uspela da od 2009. godine merdžuje i Chrysler i na taj način uđe i na jako interesantno severnoameričko tržište, čime je nastala grupacija danas poznata kao FCA - Fiat Chrysler Automobiles, a deo grupacije su i FIAT-ove fabrike u Kragujevcu u Srbiji i u Turskoj!

Trenutno, FIAT na evropskom tržištu sve karte baca na razvoj sedana, hečbek i malih gradskih automobila, što se u više navrata u prošlosti pokazalo kao dobitna kombinacija za giganta iz Torina!

 

Autor teksta: Rajko Martinović 

Charles01


Komentari

comments powered by Disqus