Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Test: Ford Focus 1,5 TDCi Business

Ford pravi automobile mejnstrim karakteristika. Za razliku od dosta proizvođača koji su rešili da podignu ulog u igri i koketiraju sa takozvanim premijum segmentom, Ford stoji čvrsto na zemlji i prodaje kvalitetne automobile bez preterane pompe.

Jednostavno, reputacija im to dozvoljava, kao na primer Volksvagenu sa “golfom”. Međutim, iako ova dva automobila imaju mnogo toga zajedničkog, pre svega kod filozofije kreiranja automobila, dovoljno se i razlikuju da bez problema mogu da nađu svojeg kupca.

Šta je zajedničko između “forda fokusa” i recimo “golfa” i sličnih automobila? To je predvidivost. Ako ste vozili automobil neke od tih marki, možete sesti u model generaciju, dve noviji i stariji i tačno ćete znati šta da očekujete od njega. Naravno, tehnološki će se razlikovati, mehaničko prijanjanje će biti veće, ali geni su geni.

 

Restilizujući treću generaciju “Fokusa”, Ford se odlučio za prilično radikalne poteze. Kada se pojavila, ova generacija “fokusa” je dobila kritike da je bezlična, generički zamišljena, gotovo nedostojna imena koje nosi. Zbog toga su dizajneri ovaj put stvari dotegli i doveli na nivo koji “fokus” zaslužuje...

 

Kompletan tekst pročitajte na sajtu Auto magazina
 Komentari

comments powered by Disqus