Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Ford Mustang GT-H

Davne 1966 godine Ford i Carroll Shelby su se udružili da zajedno proizvedu poseban automobil za iznajmljivanje.

Navedena rečenica možda i nebi privukla veliku pažnju da nije bila reč o trkačkom Mustang Shelby GT350, po čemu je publika po prvi put dobila priliku da na vikend iznajmi takav automobil, profesionalno se trka i onda ga vrati nazad u Hertz salone.

Za 17 dolara po danu, ovaj potez se pokazao jako popularnim, a Ford i Carroll Shelby su ostvarili isti uspeh i 2006. godine (mada je za ovu verziju bilo potrebno izdvojiti 170 dolara).

Na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku, Ford je publici predstavio najnoviji Shelby GT-H, ali ovaj put je došlo do nekoliko promena. Pre svega, GT-H je zasnovan na standardnom Mustangu GT, ne na nekoj od Shelby verzija, a on je sada dostupan samo za vožnju na stazama.

To znači da više ne možete da odete u Hertz rent-a-car i iznajmite ovaj automobil već će on biti dostupan samo na specijalnim stazama zajedno sa još velikim brojem sportskih automobila. To će svakako da razočara mnoge, ali to ne znači da GT-H nije impresivan automobil.

Po uzoru na klasične modele, svi modeli će biti dostupni samo u crnoj boji sa zlatnim trkačkim trakama, a uz 19-inčne felne to su jedine dizajnerske promene u poređenju sa standardnim Mustangom.

Kada je reč o mehanici, standardan motor je poznati 5.0L V8 sa 435 ks dok je jedini menjač šest brzina manualni.

GT-H je dostupan i sa Racing Handling Package, koji je preuzet direktno iz Ford Racing kataloga, a njega odlikuju modifikovana suspenzija i jače kočnice. Kako su svi navedeni delovi dostupni kao opcije na standardnom Mustangu, to znači da su nova boja, hauba i nekoliko Shelby oznaka jedine novine na ovom automobilu.

Ford planira da proizvede samo 140 primeraka koji će brzo biti rasprodati preko Hertz lokacija, a kada njihova trkačka karijera istekne oni će biti prodati privatnim kupcima.

Iako je svakako impresivan automobil u pitanju, ostaje veliki žal što on nije zasnovan na odličnom Shelby GT350 kao njegov predak.

Autor: Talladega

Slike: Ford

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus