Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Nissan GT-R

Jedan od omiljenih sportskih automobila današnjice je značajno osvežen za 2017. godinu.

Popularni Nissan GT-R je originalno debitovao još davne 2007. godine, a od tada je nekoliko puta unapređivan.

Najnovije unapređenje je predstavljeno na ovogodišnjem sajmu automobila u Njujorku sa osveženim dizajnom, većom snagom i boljom kontrolom takve snage.

Sa dizajnerske strane većina nas sigurno i neće primetiti razliku, ali japanski proizvodjač vozila kaže da je maska veća da bi se oslobodio lakši protok vazduha dok je hauba modifikovana za bolju aerodinamičnost. Aerodinamični dodaci se mogu primeti i sa svake strane, a tu je i veći spojler za bolju kontrolu. Međutim, i pored svih aerodinamičnih unapređenja CD od 0.26 se nije promenio, iako Nissanovi inženjeri kažu da je stabilnost u krivinama veća.

GT-R i dalje pokreće poznati 3.5L turbo V6 motor, ali je njegova snaga povećana za 20 ks i sada iznosi 565 ks dok je obrtni momenat ostao identičnih 633 Nm. On je dobio nekoliko modifikacija pa tako sada snagu razvija uglavnom preko 3,200 RPM, a tu je i novi auspuh urađen od titanijuma.

Kao i u prošlosti, jedini menjač je šest brzina automatik koji prenosi snagu na sva četiri točka, a Nissan tvrdi da je on tiši i efikasniji u poređenju sa prethodnikom.

Prava snaga ovog automobila je uvek ležala u njegovoj suspenziji i GT-R ni ovaj put nije razočarao. Ona je ponovo modifikovana da pruži ne samo najbolje performanse na stazi već i da onim vozačima koji koriste svoj GT-R i za svakodnevnu vožnju pruži najbeće uživanje. Iz navedenog razloga GT-R je tih, udoban i prostoran, a izbor opreme u enterijeru je veći nego ikada pre. Kontrolna tabla je nova da se uštedi na težini, slična situacija je i sa sedištima, a ona su i udobnija i boljeg kvaliteta.
                 

 

Za kraj ćemo pomenuti da ovaj automobila dobija i novu narandzastu boju, a tu je i novi Premijum Edition paket opreme.

Dok će mnogi reći da je GT-R zreo za penziju pošto se nije značajnije menjao od 2007. godine, Nissan ne misli tako. On kaže da radi na nasledniku, koji će kombinovati i električni motor, ali kao i u slučaju Porschea - ono što funkcioniše ne treba menjati.

Autor: Talladega

Slike: Nissan

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus