Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Toyota Corolla

Toyota Corolla, najprodavaniji automobil na svetu, ove godine slavi 50 godina postojanja, a u tu čast najveći svetski proizvođač vozila je spremio dve premijere.

Na ovogodišnjem salonu automobila u Njujorku je debitovao osveženi model koji donosi i posebnu verziju u čast 50 godina postojanja.

Corolla već sada ima reputaciju kvaliteta, praktičnosti i pružanja mnogo za svoju cenu u klasi. Takva reputacija sigurno neće biti umanjena sa 2017. modelom posebno zato što nam se čini da je Toyota još jednom išla na sigurno.

Kao i sa prošlim modelima, kupac može da bira po nekoliko nivoa opreme, a zanimljivo je da sportski S više nije među njima. On je zamenjen sa SE i XSE po uzoru na većeg brata Camry, a u ponudi su i dalje jeftiniji L i LE modeli.

U vreme pisanja ovog teksta nije poznato koju opremu svaki od njih nudi, ali je već sada potvrđeno da će svaki od njih ponuditi standardnu kameru za zadnji deo vozila.

Prve slike novog XSE paketa opreme nam takođe govore da će imati zatamnjene farove, veće felne i mali spojler.

Sa dizajnerske strane Corolla se nije promenila u većoj meri iako se Toyota potrudila da je učini atraktivnijom, a agresivniji branici svakako ne čine ovaj dizajn poželjnim kao onaj na Mazdi 3 ili Hondi Civic.

Sa pozitivne strane, Corolla je barem uspela da prati trend po pitanju sigurnosnih mera, pa je sada u ponudi sistem koji japanski proizvođač naziva Safety Sense P. 

On omogućuje automatsko kočenje u slučaju opasnosti, upozorenje ako napustite glavnu liniju na autoputu i paljenje dugih svetala kada kompjuter primeri da postoji potreba za njima.

Kao što smo pomenuli, u ponudu je dodat i model za proslavu 50-godišnjicu (u kom periodu je prodato 43.1 milion primeraka), ali je on ništa više nego Corolla sa punom opremom i nekoliko novih oznaka.

Oni koji su očekivali mehaničke promene će sigurno biti razočarani.

Američke verzije će nastaviti da koriste 1.8L motor u verzijama sa 132 ks i 140 ks, uz izbor šest brzina manualnog, četiri brzine automatsko i CVT menjača.

Sa druge strane, evropski kupci mogu da biraju između 1.3L (sa 99 ks) i 1.6L (sa 132 ks) benzinaca kao i 1.4L (sa 90 ks) dizela.

Osvežena Corolla će se naći u prodaji do kraja godine, a prodavaće se u oko 150 država širom sveta.

Iako će mnogi reći da je ona zastarela u poređenju sa konkurencijom, nema sumnje da će se i dalje nalaziti na listi najprodavanijih automobila.

Autor: Talladega

Slike: Toyota

brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus