Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Povratak u budućnost: VW AQUA

Kako vidite sportski automobil budućnosti?

Verovatno će većina zamisliti „čudovište“ sa velikim brojem turbina i još većim brojem cilindara!

Evo kakav pogled na sportiste iz budućnosti imaju kineski dizajneri!

 

Početkom 2011. godine u Kini je, uz podršku Volkswagena, raspisan konkurs čiji je jedan od zadataka bio i razvoj perspektivnog automobila koji bi mogao da se kreće i van modernih saobraćajnica.

 

 

Najbolji „pogled u budućnost“ je predstavio , tada dvadesetjednogodišnji, kineski dizajner Yuhan Zhang. Koncepcija se zasniva na korišćenju transportnog sredstva kao letećeg objekta. Zato je Aqua koncept u stanju da se kreće po bilo kojoj površini, bilo da je u pitanju put, sneg, pesak, pa čak i voda. Pri tome, brzina kretanja bi trebalo da dostiže i do 100 km/h. Kao agregat i pokretač bi se koristila dva motora na vodonični pogon koji, kao i u većini automobila zamišljenih na principu aeroglisera, ima 4 propelera koji seku vazduh oko karoserije ovog futurističkog automobila.

 

Neobičan izgled nije samo karakteristika eksterijera i tehničkih stvari, već i enterijer ima prilično futuristički dizajn. Kod ovog futurističkog automobila se lako mogu prepoznati  moderne linije Volkswagena.

 

Volkswagen Aqua izgleda veoma lepo posmatran sa boka, a ako uklonimo neobične elemente koji su mu dodati, pred vama će se pojaviti izvanredan automobil sa dvoje vrata koji krasi izuzetna sportska crta.

 

Šta reći za kraj, osim da je ovaj automobil svakako dostojan Džejms Bonda i nekog sledećeg filma o avanturama agenta 007.

Naravno, ako se poštovaoci Aston Martina ne ljute!  
 

preveo i prilagodio: Rajko Martinović
foto: 
a2goos
 Komentari

comments powered by Disqus