Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Fiat Tipo

Mnogo hvaljeni Fiat Tipo se nedavno pojavio u prodaji u sedan formi, a italijanski proizvođač vozila je odlučio da popuni ponudu i sa hetčom i karavanom.

 

Oba modela su predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi i u prodaji će se pojaviti do kraja godine.

Hetč je dugačak 4,370 mm, širok 1,790 mm i visok 1,500 mm, što ga čini automobilom veoma sličnih dimenzija kao Ford Focus (dužina 4,360 mm, širina 1,823 mm i visina 1,469 mm) dok je karavan za 200 mm duži.

Fiat najavljuje svoj novitet kao kombinaciju italijanskog dizajna, visokog kvaliteta, mnogo prostora, izuzetne udobnosti, ekonomičnih motora i najmodernije tehnologije. Sa dizajnerske strane, može se jasno videti da je za inspiraciju služio Dodge Dart, veoma uspešni kompant Fiat-Chrysler kompanije na američkom tržištu. Prednji i zadnji deo je pretrpeo određene izmene, ali generalni dizajn je i dalje veoma dopadljiv i u najskupljoj verziji nema sumnje da može da prođe i za premijum automobil u Evropi. Slično se može zaključiti i na račun enterijera, koji pruža prostora za pet osoba i veliki izbor standardne i opcione opreme.

Prostor gepeka iznosi 510 litara, što je najveći broj u klasi. Kada je reč o mehanici, Fiat je potvrdio da će u ponudi biti po tri benzinca i dva dizela. Osnovni motor u ponudi je 1.4L sa 95 ks, sledi ga 1.6L sa 110 ks, a vrh benzinske ponude zaključuje 1.4L turbo sa 118 ks. Za one koji žele ekonomičnije modele, tu je par 1.6L Multijet motora od 95 ks i 120 ks.

Italijanski gigant je potvrdio da će najekonomičnija verzija uparena sa automatskim menjačem pružati kombinovanu potrošnju od samo četiri litre na 100 kilometara. Fiat Tipo se do sada prodaje u preko 40 država širom sveta, a ona će biti proširena sada kada su potvrđeni i hetč i karavan. Proizvodnja će se odvijati zajedno sa sedanom u novoj fabrici u Turskoj u koju je Fiat investirao preko milion evra.

Za kraj ćemo spomenuti da postoje i velike šanse da se Tipo nađe u prodaji i u Severnoj Americi, gde bi se prodavao kao Chrysler 100. Ako do toga dođe, on bi trebalo da debituje do leta 2017 godine kao zamena za automobil koji ga je upravo inspirisao - Dodge Dart.

Autor: Talladega

Slike: Fiat
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus