Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Egzotika na putevima: Morgan 3 Wheeler

Ako ste ljubitelj sportskih automobila, zaboravite na McLaren ili Bugatti jer Morgan 3 Wheeler je tu i u ovom momentu je verovatno najzabavniji automobil za vožnju u poslednjih nekoliko decenija.

 

U pitanju je naslednik trkačkih Morgana koji su se proizvodili od 1909. do 1953. godine, dostizali brzinu od 160 km/h i bili pobednici Francuskog Grand Prixa 1913. 

Moderni model, kao i njegov prethodnik, nudi čuveni V-Twin motor, a ovaj put u pitanju je 1.8L motor koji pravi američka firma S&S, najpoznatija po tuningu motora za Harley Davidson. Međutim, navedeni 1.8L motor nije povezan sa američkim gigantom koji se bavi proizvodnjom motora i S&S kaže da je još bolji, dok je menjač pet brzina manualni preuzet iz Mazde MX-5 Miata.

Zadnji točkovi dobili su sportske Toyo Proxes gume dok prednji točkovi imaju Avon gume sa motora. Možda se 1.8L motor na vazdušno hlađenje, koji razvija 115 ks, čini preslabim, ali treba pomenuti da je 3 Wheeler težak svega 490 kg.

 

 

Inače, njegova cena od oko 36,000 evra (oko $50,000) je veoma konkurentna u ovom segmentu.

Tokom vožnje 3 Wheeler oduševljava. Iako postoji želja da se nagazi na gas istog momenta kada se auto upali, Morgan preporučujete da pustite automobil da se prvo ugreje. Dok se ne ugreje 3 Wheeler je kao Harley Davidson motor – bučan i mnogo se trese, ali stvari brzo dođu na svoje mesto.

3 Wheeler je dosta startan i, sudeći po Morganu, ubrzava do 100 km/h za samo 4.5 sekunde, što je vreme koje i mnogi sportski automobili mogu da požele. Udobnost je dosta loša, ali od takvog automobila se nije ni očekivalo da bude udoban kao Rolls Royce. Kočnice su solidne mada je potreban veći napor da se automobil zaustavi, ali takođe treba pomenuti da što više vremena provedete u 3 Wheeler on postaje sve lakši za vožnju.

 

 

Kao što smo već pomenuli, početna cena od 36,000 evra nije mala, posebno kad se pogledaju svi sportski automobili koji se mogu dobiti za navedenu cenu, ali Morgan 3 Wheeler je poseban.

Da je tipičan, 480 kupaca sigurno ne bi naručilo ovaj automobil kada se tek pojavio bez da su ga ikada probali.

Autor: Talladega
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus