Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Aktuelno: Alfa Romeo Giulietta

Dok čekamo na nove modele Alfe Romeo, koji bi trebali da pristignu narednih godina, italijanski proizvođač vozila je na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi predstavio osveženu verziju Giuliette.

Najprodavaniji model Alfe je dobio male dizajnerske promene, novi menjač i unapređenu mehaniku i trebalo bi da održava svoju poziciju na tržištu dok naslednik ne debituje.

Najveće dizajnerske promene se odnose na prednji deo vozila. Giulietta i dalje pruža tradicionalni Alfin gril, ali su branik i farovi potpuno novi sa ciljem da se ovaj automobil približi nedavno predstavljenom Giulia sedanu.

Kupac može da bira između čak šest verzija, a oni su dobili nova imena, pa su tako Progression, Distinctive, Exclusive, Sprint, Business, QV Line i Quadrifoglio Verde zamenili Base, Super, Tecnica, Speciale i Veloce.

Svi modeli su dobili novi Uconnect sistem koji je u stanju da se poveže na SmartPhone i samim tim obavešava vozača o dešavanjima na putevima.

Uz navedenu promenu, svi modeli sada pružaju kožni volan, 16-inčne felne, Bluetooth, klimu i bolje kočnice. Zavisno od verzije Giulietta će moći da se dobije i sa 18-inčnim felnama, kožnim sedištima, navigacionim sistemom i ostatkom luksuzne opreme.

Kada je reč o mehanici, najviše pažnje privlači ona najmoćnija verzija sa 1.75L turbo motorom iz 237 ks. Ovaj motor je pozajmljen iz 4C Coupea, a dostupan je samo u Veloce (što na italijanskom znači "brzo") verziji.

Mnogo pažnje privlači i novi 1.6L JTDm dizel sa 118 ks, a tu su i 1.4L MultiAir benzinac sa 168 ks i 2.0L JTDm dizel sa 173 ks. I pored svih unapređenja, Alfa Romeo kaže da se početna cena nije promenila i da će Giulietta i dalje biti jedan od najpristupačnijih premijum automobila u klasi.

Ona bi trebalo da opstane u prodaji minimalno do 2020 godine, a tada bi trebalo da je zameni moderniji hetč sa pogonom na zadnjim točkovima.

Međutim, kada se zna da je vlasnik kompanije Fiat u prošlosti često menjao planove nećemo biti iznenađeni ako do toga ne dođe.

Osvežena Alfa Romeo Giulietta stiže u salone na leto, prvo na domaćem tržištu, a zatim i u ostatku Evrope.

Autor: Talladega
Slike: Alfa Romeo
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus