Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Aktuelnosti: Volkswagen Phideon

Volkswagen je spreman da ponudi novu liniju premijum automobila, a kako bi oni mogli da izgledaju, pokazao je model Phideon.

Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, Phideon je razvijen na bazi Audija A6 i prodavaće se specifično na kineskom tržištu.

Ovaj 5,050 mm dugačak sedan će se prvo pojaviti u prodaji na najvećem svetskom tržištu u oktobru i popuniće poziciju koju je držala prva generacija Phaetona. To znači da će Phideon biti najveći i najskuplji model kompanije u Kini i nalaziće se izvan modela Magotan, koji je zasnovan na bazi američkog Passata.

Glavni Volkswagenov dizajner Klaus Bischoff kaže da je prednji deo ovog automobila biti inspiracija za novu ponudu premijum vozila nemačkog proizvođača vozila, uključujući i drugu generaciju mnogo hvaljenog, ali slabo prodavanog Phaetona.

Navedeni dizajn je jako sličan evropskom Passatu, a slično kao i nemački rođak i on je dizajniran i razvijen u Volfsburgu. Sa dužinom od 5,050 mm, Phideon je za svega pet milimetara kraći nego Phaeton, ali je takođe za 35 mm uži iako pruža međuosovinsko rastojanje za 30 mm veće.

Nemački gigant je objavio da će u samom startu u ponudi biti samo 3.0L turbo V6 motor sa 296 ks i 400 Nm obrtnog momenta, ali da Phideon ne bi "krao" kupce od pomenutog A6 (koji će takođe dostupan u Kini) Volkswagen će nešto kasnije takođe ponuditi i 2.0L turbo motor sa 224 ks kao i pogon na prednjim točkovima (pomenuti V6 motor je dostupan samo sa pogonom na sva četiri točka). Ponuda će kasnije biti proširena i hibridom, a očekuje se i električni model.

Volkswagen opisuje Phideon kao svoj najnapredniji serijski automobil u istoriji. Mnogi tehnički detalji, posebno po pitanju elektronike, su preuzeti sa skupljih Audija A6 i A8, a u ponudi će biti i dugačka lista standardne i opcione opreme kao što su Apple CarPlay, Android Auto i MirrorLink.

Volkswagen nema planove da ponudi Phideon izvan kineskog tržišta, a tu poziciju u Evropi i Severnoj Americi će popuniti novi Phaeton.

Autor: Talladega
Slike: Volkswagen
brzabrzina.comKomentari

comments powered by Disqus