Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Volvo V40

Volvo je bio veoma zauzet na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi.

Prvo je debitovao potpuno novi SUV XC90, koji je bio treći novi proizvod kompanije u poslednje vreme, posle S90 i V90, a sada je došao red i na najmanji model Volva, V40. 

Iako je njegova prodaja na evropskom tržištu uvek bila solidna sa preko 80,000 primeraka (u klasi premijum kompakta samo nemačka trojka Audi A3, BMW 1-Series/2-Series i Mercedes A-Class su bolje prodavani), Volvo se ne zadovoljava postignutim i želi da je poveća.

Iz navedenog razloga, V40 je dobio svoje prve dizajnerske promene od kada je originalno predstavljen 2012. godine sa ciljem da parira ostalim modelima kompanije. Pored standardnog V40, kupac će takođe moći da dobije i sportski R-Design i mali krosover Cross Country. Dizajn je u velikoj meri inspirisan Estate konceptom i prednji deo je gotovo identičan onim na već pomenutim XC90, S90 i V90.

Volvo se potrudio da izbor standardne i opcione opreme bude veći nego ikada pre, pa će tako u ponudi biti čak devet dizajna felni i nekoliko nivoa opreme u enterijeru po pitanju drveta, hroma i kože.

Međutim, nije samo oprema nova! V40, takođe, dobija i najnoviju tehnologiju u vidu Apple Watch i Android Wear. On može da se poveže sa vašim telefonom i da dele identične informacije po pitanju poruka, kalendara i muzike.

Volvo je takođe ponosan i na svoj sistem CleanZone, koji pročišćava vazuh pre nego što stigne do kabine. Kada je reč o mehanici, ona se nije promenila u većoj meri. To znači da ljubitelji benzinskih motora mogu da biraju između dva Fordova EcoBoost (turbo) motora i to 1.6L sa 150 ks i 180 ks, a tu su i Volvova dva 2.0L motora sa 187 ks i 240 ks.

Za ljubitelje dizela tu je takođe Fordov 1.6L Duratorq motor sa 115 ks kao i dve verzije Volvovog 2.0L motora sa 150 ks i 177 ks.

Snaga se i dalje prenosi na prednje ili sva četiri točka preko šest brzina manualnog ili automatskog menjača.

Volvo kaže da je V40 njegov najpopularniji model u Evropi i drugi najprodavaniji na svetu, pa je samim tim veoma bitan za kompaniju.

Švedski proizvođač već prima porudžbine, a prvi primerci će biti isporučeni u junu.

Autor: Talladega
Slike: Volvo
brzabrzima.comKomentari

comments powered by Disqus