Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Novi Volkswagen UP

Kada je Volkswagen predstavio novi Up pre četiri godine, cilj je bio da on jednog dana postane najprodavaniji model kompanije.

U nedavno završenoj 2015. godini Up je privukao 105,348 kupaca, što je daleko manje od rekodne 2013. godine kada je prodato 130,039 vozila, a navedena cifra je bila treća najveća u supermini klasi (ispred su se našli samo Fiat 500 i Panda).

Međutim, prava vest je da Up i dalje čini samo delić prodaje Golfa, pa je nemački proizvođač vozila odlučio da ga unapredi, a kao lokacija je izabran ovogodišnji salon automobila u Ženevi.

Iako na prvi pogled liči na prethodnika, osveženi Up pruža veliki broj unapređenja po pitanju dizajna, mehanike i posebno načina na koji se može modifikovati.

Sam dizajn deluje mnogo modernije, sa novim branicima, većim otvorom na prednjem braniku i opcionim maglenkama. Osveženi Up takođe donosi i nove LED farove sa kojima deluje više premijum, iako je i dalje reč o pristupačnom gradskom automobilu.

Kupac će i dalje moći da bira između verzija sa troje i petoro vrata, ali sa čak sedam novih nivoa opreme, u koje su uključeni take Up, move Up, eco Up, load Up, Cross Up i e-Up.

Volkswagen je izjavio da će u ponudi biti 13 boja, devet različitih enterijera sa deset dizajna kontrolne table, zatim tri boje za krov i veliki broj grafičkih detalja sa kojima će vlasnici moći da opreme svoj Up po svom ukusu.

Enterijer nije dobio veće dizajnerske promene, ali je tu veći izbor standardne i opcione opreme. Kada je reč o mehanici, najviše pažnje privlači novi 1.0L TSI turbo motor. Iako je on dostupan sa 60 ks i 75 ks u atmosferskim verzijama, zahvaljujući turbu snaga je porasla na 89 ks i 160 Nm obrtnog momenta na samo 1,500 RPM. Uparen sa manualnim menjačem, Up turbo je u stanju da ubrza do 100 km/h za deset sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 186 km/h.

Radi poređenja, verziji sa 75 ks je potrebno 13.2 sekunde da ubrza do 100 km/h uz maksimalnu brzinu od 170 km/h.

Volkswagen takođe obećava i kombinovanu potrošnju od 4.5 litre na 100 kilometara uz CO2 emisiju od 102 g/km.

Iako Up sigurno neće preuzeti titulu najprodavanijeg Volkswagena od Golfa, on je i dalje veoma bitan model za kompaniju.

Proizvodnja startuje na leto, kada će ujedno i prvi primerci biti isporučeni kupcima.

Autor: Talladega
Slike: Volkswagen
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus