Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Noviteti: Renault Megane Sport Tourer

Nedugo posle hečbeka sa petoro vrata, Renault je predstavio i karavansku verziju novog Megana pod Sport Tourer oznakom.

Predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, Sport Tourer bi trebalo da se pojavi u prodaji na leto, a francuski proizvođač vozila kaže da je on elegantan i sportski sa premijum enterijerom i dinamičnim vožnim karakteristikama u stilu hot-heč automobila.

Karavan verzija ima gotovo identičan prednji deo kao i hečbek, ali se zadnji deo dva automobila značajno razlikuje.

Kao što se očekivalo, karavan nudi viši krov da bi se oslobodio veći prostor enterijera, koji će, sudeći po Renaultu, biti jedan od najvećih u klasi. Slično kao i kod heč-bek verzije, i karavan će dobiti sportski GT paket opreme, koji je upravo imao i automobil predstavljen u Ženevi.

GT je inspirisan Renault Sport modelima i samim tim pruža agresivnije branike, veće felne i ostale dizajnerske dodatke sa kojima deluje sportski.

Renault nije želeo da objavi koju mehaniku će u modelu GT ponuditi, ali se pretpostavlja da je reč o 1.6L turbo benzincu sa 202 ks iz hečbeka, a u ponudi bi se trebao naći i dizel od 163 ks. Oba motora će prenositi snagu na prednje točkove preko automatskog menjača sa duplim kvačilom.

Ostatak mehaničke ponude će biti identičan kao kod hečbek verzije. Ona će startovati sa 1.2L turbo benzincem od 130 ks dok je jedina preostala benzinska opcija već pomenuti 1.6L turbo sa 202 ks.

Kompanija očekuje da će se većina kupaca odlučiti za neke od dCi dizela, a u ponudi su 1.5L sa 110 ks i već pomenuti 1.6L sa 130 ks i 163 ks.

Ponuda će kasnije biti proširena i sa novim 0.9L turbo benzincem od tri cilindra, koji će da razvija 90 ks, kao i novim 1.6L turbo motorom od 150 ks i 1.5L dizelom od 95 ks.

Za razliku od nekih rivala, kao što su Ford Focus ST i Volkswagen Golf R, Megane Sport Tourer neće biti dostupan u verziji najviših performansi kao što je slučaj sa modelom RS kod hečbeka.

Pored pogona na prednjim točkovima, Sport Tourer će kasnije moći da se dobije i sa pogonom na sva četiri točka.

Cene se neće menjati u većoj meri i pored svih unapređenja, čime Renault vidi svoje veće šanse za uspeh u poređenju sa rivalima. Renault već sada prima porudžbine, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima na leto.

Autor: Talladega
Slike: Renault
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus