Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Predstavljamo: Volvo V90

Volvo nastavlja da detaljno osvežava svoju ponudu, a posle novih S90 i SC90 na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi svetlost dana je ugledao i novi V90.

Ovaj popularni karavan će pružati najmodernije sigurnosne mere i efikasne Drive-e motor kada se pojavi u prodaji do kraja godine.

V90 ne donosi osveženja zahvaljujući špijunskim slikama koje su ga uhvatile na testovima pre nekoliko meseci, a u velikoj meri je zasnovan na Estate konceptu od pre dve godine. Ne samo što je dizajn gotovo identičan kao S90 već dva automobila takođe dele kompletan enterijer, uključujući i veliki "touchscreen" i digitalne komande.

Međutim, nešto veći V90 pruža i do 1,526 litara u gepeku zahvaljujući prostoru ispod poda, ali to i dalje nije najveći broj u klasi.

Naime, BMW 5-Series Touring pruža 1,670 litara prostora dok je Mercedes E-Class Estate i dalje apsolutni lider u klasi sa čak 1,855 litara prostora.

Kada je reč o mehanici, najviše pažnje privlači novi T8 motor, koji kombinuje 2.0L dizel motor sa električnim motorom, a njihova zajednička snaga iznosi 401 ks i 640 Nm obrtnog momenta. CO2 emisija ovog motora je samo 47 g/km dok je kombinovana potrošnja samo dva litre na 100 kilometara.

I ostali motori su zapremine 2.0L, a oni se razlikuju zavisno od kodne oznake.

T5 benzinac razvija 250 ks i 350 Nm obrtnog momenta dok švedski proizvođač vozila očekuje da će većina kupaca da se odluči za dizel sa 187 ks i 400 Nm obrtnog momenta.

Volvo obećava potrošnju od 4.5 litre na 100 kilometara, što je manji broj u poređenju sa rivalima iz BMW-a i Mercedesa. Tu je i D5 dizel sa 232 ks i 480 Nm obrtnog momenta, kao i T6 benzinac sa 315 ks i 400 Nm obrtnog momenta.

V90 je opremljen najmodernijim sigurnosnim sistemima pa bi tako trebalo da dobije maksimalne ocene na testovima sudara, a ovaj podatak bi trebao da igra ključnu ulogu među porodičnim kupcima.

Volvo se ne zadovoljava postignutim i već u planu ima i moćniju verziju pod Polestar oznakom. On verovatno neće uspeti da nadmaši nemačku konkurenciju, ali je Volvo još jednom pokazao koliko daleko je stigao od kada je njegov vlasnik postao kineski Geely.

Autor: Talladega
Slike: Volvo
brzabrzina.com

 Komentari

comments powered by Disqus