Registruj se

Polovni automobili Polovni automobili, auto oglasi, nova i polovna vozila

Test: Suzuki Vitara 1,6 GLX 4WD So Color

Četvrta generacija "vitare" je praktična, vesela za vožnju, štedljiva i iznad svega vrlo bogato opremljena. Testirali smo verziju sa benzinskim motorom, pogonom na svim točkovima i pretposlednjim paketom opreme.

Možda će vam čudno zvučati činjenica da je Suzuki vrlo uspešan proizvođač terenskih i SUV modela. Iako se neke veće firme “busaju” u grudi kako su izmislili klasu, sportsko-rekrativnih vozila, istina je drugačija. Još davne 1988. godine Suzuki je predstavio “vitaru” i sve ostalo je, što se kaže, istorija.

Začetnik SUV klase, vitara, dobila je četvrtu generaciju ove godine. Pored veličine, “vitara” agresivnim kockastim izgledom i manjim prepustima preko točkova deluje robustnije, kao previ terenac. Dizajn četvrte verzije je omaž prvoj generaciji, a velika hromirana maska deluje luksuzno i prestižno.

Sličan stil je primenjen i u kabini. Sve deluje robusno i sportski. Doduše, primetili smo da kvalitet materijala nije na nivou “S-krosa”, mada činjenica da ne pripadaju istoj klasi pruža opravdanje fabrici. U kabini je tvrda plastika, koja je na nekim delovima čak i gruba.

Pomenuli smo da “vitara” ima 10 centimetara kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na “S-kros”, a to je direktno uticalo na prostor za kolena putnika na zadnjoj klupi. Ipak, prostora pozadi ima za relativan komfor dva odrasla putnika, pod uslovom da su prosečne građe...

Kompletan tekst pročitajte na sajtu Auto magazina
http://www.magazinauto.com/test-suzuki-vitara-16-glx-4wd-so-color/

 Komentari

comments powered by Disqus